Cleveland će još pričekati na prvu titulu: Warriorsi nakon 40 godina pokorili NBA ligu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.06.15. | 09:02

Golden State je osvojio naslov NBA prvaka!

Pobjedom u Clevelandu 105:97, Golden State je sa 4:2 u finalnoj seriji osvojio naslov NBA prvaka!

Warriorsi su na krilima Iguodale bolje otvorili utakmicu koja se igrala u paklenoj atmosferi „The Q“ Arene, a koju je ispred dvorane gledalo još desetak tisuća navijača. Imali su gosti neprestano desetak i više poena prednosti, no Cleveland je do poluvremena smanjio na samo -2 (43:45).

Početkom drugog dijela domaćin je i poveo sa 47:45, ali tada je uslijedila serija 10:0 Golden Statea, koji do kraja više nije ispuštao prednost. Warriorsi su tako stigli do svog četvrtog naslova, a prvog nakon 1975. godine! Cleveland će pak još pričekati na premijernu titulu...

Andre Iguodala odigrao je novu sjajnu utakmicu, te dobio nagradu za najboljeg igrača finala. Postigao je 25 poena i igrao odličnu obranu na LeBronu. Draymond Green je ostvario triple-double (16 poena, 11 skokova, 10 asistencija), prvi u doigravanju za Golden State nakon 1962. godine. Stephen Curry, MVP regularnog dijela lige, dvoboj je završio s 25 poena i osam asistencija.

Izmorenom Clevelandu, koji je u doigravanju bio desetkovan, bez ozlijeđenih Lovea, Irvinga i Varejaa, nije pomoglo niti 32 poena, 18 skokova i devet asistencija LeBrona Jamesa. Kao ni 17 poena i 12 skokova Mozgova, odnosno 15 poena i 13 skokova Thompsona. Uništile su ih izgubljene lopte, njih čak 19...

Usput, spomenimo da je Golden State postao prva momčad nakon Chicago Bullsa 1991. godine koja je osvojila naslov, a da nije imala nijednog igrača s prstenom u svom sastavu. Također, Steve Kerr je prvi rookie trener s naslovom još od Pata Rileya 1982. godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

NBAStephen CurryAndre IguodalaGolden State WarriorsLeBron JamesCleveland Cavaliers

Ostale Vijesti