Cibosi lako stradali u Pioniru: Bili smo prestrašeni za parirati Zvezdi, ne igramo dobro

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.12.15. | 08:35

Košarkaši Cibone u 12. su kolu regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Crvene Zvezde u Beogradu sa 75:58.

Susret je praktički bio riješen već na poluvremenu na kojem su domaćini imali 17 koševa viška, a Cibona je uspjela postići samo 21 poen.

Mislim da je Zvezda izdominirala susret. Odigrali su koliko im je trebalo za uvjerljivu pobjedu. Nije uopće dolazilo u pitanje da će pobijediti“, rekao je nakon uvjerljivog poraza svoje momčadi trener Cibone Slaven Rimac, nastavljajući s analizom lošeg susreta.

ABA liga: Zadar velikim preokretom do nove pobjede i petog mjesta, Cibona bez šansi kod Zvezde

U početku druge i treće četvrtine smo se malo i uspjeli obraniti, bilo je promašenih zicera i penala. Jednostavno po meni malo prestrašeno za parirati Zvezdi u Pioniru.

Požalio se Rimac i na neke otegotne okolnosti.

Morali smo od početka sezone mijenjati roster, ali ima objektivnih okolnosti. Nama je ovo praktički četvrto gostovanje zaredom, a takav nam je i skor. Definitivno ne igramo dobro, ali moramo se okrenuti sebi jer imamo određenu kvalitetu“.

Uvjeren je Rimac da će se vrlo brzo sreća okrenuti na njihovu stranu.

Kad krenu domaće utakmice i kad nam se svi vrate u roster, prije svega mladi Žižić, koji nam je prvi centar, a bez njega ne možemo odgovoriti ozbiljnim momčadima s ozbiljnim centrima, kao što je Zvezda, bit će bolje i stvari će sjesti na svoje mjesto. To je tako“, zaključio je trener 'Vukova'.

Njegova Cibona u ABA ligi sada ima četiri pobjede i osam poraza i trenutno je na 12. mjestu od 14 momčadi.

Više uspjeha sinoć je imao Zadar, koji je u svojoj dvorani bio bolji od Igokee sa 69:60. Bila je ovo sedma pobjeda Zadrana kojom su ostali na petom mjestu ljestvice.

Ova momčad opet je pokazala karakter vrativši se iz minusa. Želim zahvaliti našim navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili, oni su naša snaga. Dobar rad na treninzima sada nam se vraća, pogotovo a sve boljim učinkom igrača s klupe. Možemo li dohvatiti doigravanje? Mi želimo nastaviti raditi i pobjeđivati, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti, ali naši navijači su emotivni i vatreni i razumijem njihovu euforiju“, poručio je trener Zadra Ante Nazor, a igrač Franko Šango je dodao:

Baš kao i u prošlom kolu protiv MZT Skopje Aerodroma vratili smo se iz velikog minusa i na kraju pobijedili. To pokazuje karakter i kvalitetu momčadi. Trebamo nastaviti ovako igrati,mislim da smo na pravom putu da nastavimo razveseljivati naše navijače“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

CibonaKK ZadarABA ligaSlaven RimacAnte NazorFranko ŠangoKK Crvena zvezdaigokea

Ostale Vijesti