Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Cibona slavila u derbiju na Višnjiku, Split razbio Šibenčane

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.02.22. | 20:18

Odigrane su tri utakmice 20. kola HT Premijer lige

 U derbiju 20 kola HT Premijer lige Cibona je slavila protiv Zadra na Višnjiku s 82:80, u vrlo uzbudljivoj utakmici u kojoj su Zagrepčani bili za nijansu bolji protivnik. U završnicu su izdržali posljednji pokušaj Zadrana da izbore produžetak, Justin Carter je kod rezultata 77:80 promašio tricu i potom napravio prekršaj na Argentincu Vildozi koji je mirno realizirao oba slobodna bacanja. Do kraja je Jordano tricom samo ublažio poraz domaćih, četvrti ove sezone,

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno s brojnim promjenama vodstva, Cibona se nakon velikog odmora počela odvajati zahvaljujući strancima Reuversu i Vildozi koji je u 27. minuti pogodio tricu za plus 10 gostiju (40:50). Ipak, Zadrani su uspjeli bolje odigrati završnicu treće četvrtine, Dario Drežnjak je ubacio pet koševa u nizu, potom je Junaković ubacio tricu i pred ulazak u posljednju četvrtinu rezultat je opet bio u egalu (54:55).

Ipak, gosti su u posljednjoj dionici bili mirniji i precizniji, pogađali su Gegić, Radovčić i Toni Nakić koji je vezao dvije trice u 37. minuti za 68:76 prednost gostiju. Nisu Zadrani to mogli stići, približili su se tricom Cartera na 77:80 na 44 sekunde prije kraja, ali nisu iskoristili promašaje Matea Drežnjaka s linije slobodnih bacanja kada je na satu ostalo 20 sekundi.

Šut za tricu Cibone bio je 52 posto, pogodili su 12 dalekometnih šuteva i imali sedam skokova više od domaćih (33-26). Prvi strijelac Zagrepčana bio je Gegić s 16 koševa, Vildoza, Branković i Reuvers ubacili su 13, s tim da je Amrikanac imao 10 skokova.

Kod Zadra su po 23 koša ubacili Junaković i Dario Drežnjak, Carter je ostao na 12 uz šut od samo 27 posto (3-11).

 Split je bez većih problema na svom parketu pobijedio Šibenku s 100:71, utakmica je bila riješena već nakon prvog poluvremena. Trener Žutih Srđan Subotić stigao je odmoriti neke važne adute poput Amerikanca Shortera te Žganeca i Baje, a zbog lakših ozljeda utakmicu su propustili Roko Ukić, Josip Jukić i Toni Perković.

Split je na Gripama vrlo brzo usmjerio utakmicu na svoj mlin, odlično je prvu četvrtinu odigrao mladi Lovre Runjić koji je prodorima probijao obranu Šibenčana. Postigao je 13 koševa bez promašaja, tricom donio 22:12 u osmoj minuti nakon čega Žuti nisu ispuštali dvoznamenkastu prednost. Završnicu prve četvrtine dobro je odigrao Shannon Shorter koji je ubacio devet koševa u prvih 10 minuta pa ga je trener Subotić u drugoj četvrtini odmarao.

Nije to utjecalo na rezultat, Splićani su igrali dobru obranu i napadački raznovrsnu košarku pa su u drugom dijelu igre došli do 20 koševa prednosti (45:25) čime je utakmica praktički bila riješena.

U trećoj četvrtini opet je Runjić dodao gas, postigao nekoliko atraktivnih koševa od kojih je najupečatljivije bilo „alley-oop“ zakucavanje na asistenciju Nejca Bariča. Prednost Žutih do kraja treće četvrtine iznosila je čak 38 razlike (80:42), dao je Subotić priliku svim igračima pa su se u strijelce upisali mladi Perkušić i Šiško. Ruku je namjestio Maj Kovačević, postigao je šest trica iz 11 pokušaja pa je utakmicu završio s 20 koševa.

Prvo ime utakmice bio je Runjić s 26 koševa i pet skokova, kod gostiju se istaknuo Juraj Pleadin s 18 koševa i 10 skokova, a bivši igrač Splita Bruno Rebić postigao je 14 koševa,

 U trećoj današnjoj utakmici Vrijednosnice Osijek su pobijedile Alkar s 90:78. Vodili su domaći tijekom cijele utakmice, Sinjani su pokušali zaprijetiti u trećoj četvrtini, ali Osječani su kontrolirali rezultat i došli do šeste ovosezonske pobjede. Odličnu utakmicu odigrao je razigravač Makoi, nedostajao mu je jedan skok za triple-double, ubacio je 17 koševa, imao 10 asistencija i devet skokova. Marko Bošnjak ubacio je 21 koš, Đorđe Topolović 20 za domaće dok je Alkar predvodio Amerikanac McGlynn s 18 koševa.



Tagovi

CibonaSplitŠibenka

Ostale Vijesti