Cibona dominirala nad Partizanom, ali samo 7 minuta - uslijedio je potop

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.11.18. | 21:09

U 7. minuti bilo je 23:8 za Cibonu. U 17. je rezultat bio nešto drugačiji.

Šteta što se utakmica ne igra 7 minuta. To je vjerojatno mantra igračima Cibone nakon večerašnje utakmice protiv Partizana koja je završila s uvjerljivom pobjedom beogradske momčadi – 86:67.

No, nakon 7 minuta izgledalo je kao da bi 'Vukovi' mogli napraviti veliko iznenađenje. Sjajnom igrom u napadu i velikim angažmanom u obrani potpuno su 'izbrisali' protivnike na početku utakmice. U 3. minuti je bilo 9:0, u 5. 12:0, u 7. 23:8. Pokušavao je trener Partizana Andrea Trinchieri razne kombinacije u tim minutama, ali ništa nije išlo. Cibona je jednostavno bila dominantna. A onda je stala.

U sljedećih 10 minuta Cibona nije postigla niti jedan poen, a primila ih je 21! Partizan je povezao svoje redove, radio veliki pritisak na igrače Cibone te zahvaljujući izgubljenim loptama zagrebačkih igrača i sigurnoj realizaciji na drugoj strani, došao do prednosti od 29:23. Probudila se i publika, nosila igrače Partizana koji ipak nisu već u drugoj četvrtini uspjeli slomiti utakmicu. Držala se Cibona do kraja trećeg dijela utakmice, u 26. minuti imala i novo vodstvo, a onda je uslijedio potpuni potop. Partizan radi novu seriju te na kraju pobjeđuje s uvjerljivih 19 razlike.

Jock Landale je s 19 poena i 7 skokova bio najefikasniji igrač utakmice, Rade Zagorac je dodao 17 poena i 4 asistencije, a dvoznamenkasti kod Partizana su bili i Marcus Paige (13p, 5a) te Vanja Marinković (12p). Kod Cibone najbolji Filip Bundović (14p) i Marko Ljubičić (10p, 4uk, 3s).

Cibona je sada na omjeru 3-4 i drži 5. mjesto u ABA ligi dok je Partizan dvije pozicije bolji s omjerom 4-3. Prva je Crvena zvezda koja je i dalje bez poraza, a danas je pobijedila Petrol Olimpiju. U Ljubljani je bilo 83:60 za 'crveno-bele'.

(Foto: aba-liga/Partizan)


Ostale Vijesti