Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Cibona bila zaleđena na minus 21, pa onda velikim preokretom slavila u produžetku nad Splitom

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 04.04.22. | 22:00

Roko Prkačin je bio najvažniji igrač Vukova i razlog zbog kojeg su Zagrepčani slavili. Zabio je 21 poen i dodao 18 skokova

Kako je krenuo okršaj Cibone i Splita u Ligi za prvaka, malotko bi se okladio da ćemo u Draženovom domu pratiti produžetak. Ali nakon 21 razlike gostiju, Vukovi su se vratili u igru u zadnjoj dionici, čak imali i napad za pobjedu, no stvari su se na koncu rješavale u dodatnim minutama. Tamo je Cibona stigla razigranija i energetski bolja te slavila rezultatom 86:78.

Splićani su, međutim, bili ti koji su nadahnutije krenuli u okršaj u Draženovom domu. Za nešto više od tri minute gosti su složili seriju 12:2. Cibona je išla ispod bloka, previše skupljala u obrani, a šuterski raspoloženi igrači Splita su to lagano kažnjavali. Barič je u tom periodu pospremio šest poena, Jukić četiri, a Perković dva.

Kod Cibone je jedine poene zabio Nakić, zbog čega je Okorn bio prisiljen pozvati time out. Odmah nakon toga akcija za Reuversa koji stavlja tricu, ali mu na drugoj strani istom mjerom odgovara Perković. Perković je zatim probio reket i stavio dva, a Barič pogodio novu tricu za velikih plus 15 (15:5) Splićana nakon pet minuta igre. Nastavila se zatim kanonada Splita, Shorter je zabio novu tricu, Jukić nakon faula zabio jedno, a onda Cibona nije dobro zagradila skok i Žganec je zaradio nova dva bacanja (pogodio oba) i plus 20 Splita nakon niti sedam minuta igre. Poluvrijeme je okončano Kovačevičevom tricom za novi rekord Žutih od 21 poena plusa (34:13).

Prkačin živnuo sredinom druge četvrtine nakon koškanja sa Žganecom stavio je tricu (prvu od povratka na parket) pa onda napravio ono što bi trebao i češće raditi – skupio skok i zakucao na drugom kraju parketa. Ali to se nije previše osjetilo na rezultatu jer su se gosti razigrali u Draženovom domu

Nakon što su se spustili na minus 12, Cibona je dva napada poklonila Splitu koji je stigao do 49:34 na poluvremenu.

Nepostojeća Cibone u prvoj četvrtini i šuterski raspoloženi Split (trica 7/10 u prvih 20 minuta) bili su razlog zbog kojeg su gosti otišli s osjetnom prednošću na poluvrijeme.

Užasna Cibona ništa se nije moglo obraniti, Split raspoložen pucački, nije se hvatao skok na pravi način. Veliku utakmicu je igrao Perković, koji je šuterski masakrirao obranu domaćih.

A onda se Split ispuhao u trećoj četvrtini, Cibona je krenula trčati i igrati obranu, pa je i rezultat postajao sve izjednačeniji.

Dvije trice, Nakića i Reuversa, za minus devet Cibone nakon dvije minute igre u drugom dijelu i utakmica je ponovno oživjela. Na minutu i 15 do kraja, Split je imao loptu sa strane, a Prkačin je presjekao Perkovićevo dodavanje i projurio do zakucavanja za minus osam (60:52). Do kraja je Perković probio za deset razlike na ulasku u zadnju četvrtinu.

Nakon što je Gegić zakucao za 62:56, konačno smo dobili utakmicu na devet minuta do kraja. Veliki problem za Okorna je bila Gnjidićeva ozljeda, razigravač domaćih je nezgodno doskočio u jednoj akciji u drugoj četvrtini pa smo nakon toga imali prilike vidjeti i Gegića na mjestu razigravača. Slično je zapalo i split, kojem se ozlijedio Barič, također je bila riječ o zglobu.

Kod Splita je problem bio kada su prestali skakati i igrati obranu, zbog čega je prvo Nakić tricom smanjio na 64:60, a zatim i nakon što Perković nije prošao, Gegić tricom ponudio egal završnicu i samo minus od pola koša Cibone.

Split je i dalje živio od Perkovićevih poena, nova trica na četiri minute do kraja i to s istekom vremena. Uzvratio je Prkačin i poravnao rezultat na 67:67 u sedmoj minuti.

U zadnju minutu se ušlo s rezultatom 72:72 nakon koš faula Gegića. Promašaji s obje strane pa onda je Split dao lopte u ruke najboljem igraču na parketu, Perkoviću. Krenuo je Perković u dribling protiv Drežnjaka, ali mu je ispala lopta i u bacanju za njom, suci su procijenili da je lopta izašla van granice. Na šest sekundi do kraja lopta Ciboni, točnije Gegiću, a igrač Vukova se ugledao na Perkovića pa je i on izgubio loptu za produžetak u Draženovom domu.

Prvo vodstvo Cibone stiglo je u produžetku, i onda se više nije ispuštalo. Prkačin je nakon Vildozinog promašaja zakucao i konačno na pravi način pokazao za što je sposoban.

Ako je Perković bio pogonsko gorivo Splita, onda je Roko Prkačin bio glavni razlog preokreta Zagrepčana.

Nakon toga je Drežnjak pogodio tricu, Nakić zabio oba bacanja, a Kedžo zabio za Split, no prekasno.

Svašta smo vidjeli u ovoj utakmici, igru bez razigravača pa onda i centara, ali na koncu je to bio itekako zanimljiv okršaj u kojemu je Cibona napravila veliki posao na putu prema jedinici uoči doigravanja.

Prkačin je utakmicu završio s double double učinkom od 21 poena i 18 skokova, a Nakić je dodao 16. Splićane je predvodio Perković s 29 poena.



Tagovi

ABA ligaCibonaKK SplitRoko PrkačinToni Perković

Ostale Vijesti