Cedevitaši poveli protiv Partizana: Čeka nas teška utakmica u Beogradu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 10:42

Košarkaši Cedevite vode u polufinalnoj seriji doigravanja regionalne ABA lige s 1:0.

Cedevitaši su u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja pred svojim navijačima u Domu sportova svladali Partizan sa 83:76 i poveli s 1:0.

Hrvatski prvaci odlično su odradili prvo poluvrijeme i na velikom odmoru imali prednost 54:37. Razlika je narasla i na 23 razlike, a onda je uslijedio pad u igri i dolazak gostiju na minus šest, no Cedevita se izvukla i došla do važne pobjede.

Nije moglo bez drame – Cedevita imala 23 razlike, a na kraju strahovala za pobjedu nad Partizanom.

Zasluženo smo pobijedili. Od samog starta smo preuzeli kontrolu utakmice. Prednost je u prvom poluvremenu rasla do skoro 20 razlike. Drugo je Partizan dobro otvorio šuterski. Pogodili su četiri trice u prve dvije-tri minute i vratili se s -23. No, nikad nisu ozbiljno zaprijetili“, rekao je nakon utakmice trener Cedevite Veljko Mršić, dodajući kako je pad u igri njegove momčadi bio očekivan.

Nemoguće je da jedna utakmica može biti u istom ritmu i bez nekih padova“.

Ali ipak, malo su se previše opustili.

U pripremi utakmice smo rekli da ne smijemo dozvoliti da nam tijekom naših padova naprave prevelike serije. Ta serija u trećoj četvrtini je bila prevelika, no u ulazu u treću četvrtinu promašili smo tri otvorena šuta i previše smo se tada oslonili na šut“.

Plasman u finale izborit će momčad koja prva stigne do dvije pobjede, a druga utakmica polufinala igra se u subotu u Beogradu. Eventualna treća, bit će za dva tjedna u Zagrebu.

Već u ponedjeljak imamo novu utakmicu. Idemo to proći pa se onda pripremati za subotu“, poručio je Mršić.

Toni Katić postigao je 11 poena.

Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, a drugo je bila totalna suprotnost prvog. Jako smo loše odigrali u nastavku, ali prva pobjeda je tu i to je najbitnije. Analizirat ćemo ovu utakmicu i dobro se pripremiti za drugu u Beogradu, koja će biti teška. Babić je danas zabio jedan poen, a Tomas dva. Dobiti utakmicu s takvim njihovim učinkom mislim da je dobro jer su nam oni najbitniji igrači“, kazao je Katić.

Trener Partizana Aleksandar Džikić je poručio kako će se sigurno vidjeti u Zagrebu.

Oni su spremili utakmicu kao da su sinoć gledali trening. Što se tiče nas, prvo i drugo poluvrijeme smo odigrali sasvim drugačije. U prvom su oni šutirali 20 penala i bili na +19, a u drugom nisu i mi smo bili u egalu. No, mi volimo doći u Zagreb i morat ćemo se vratiti. Vidjet ćemo se za 14 dana“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Veljko MršićToni KatićAleksandar Džikić

Ostale Vijesti