Cedevita preokretom do druge pobjede u Eurokupu, Jackson zabio 38 poena!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.11.16. | 20:52

Košarkaši Cedevite ubilježili su drugu pobjedu u Eurokupu ove sezone.

Nakon uvodna dva poraza i prve pobjede u prošlom kolu protiv MZT-a, Cedevitaši su večeras u Domu sportova stigli do drugog ovosezonskog slavlja u skupini A Eurokupa. Igrači Veljka Mršića svladali su Nižnji Novgorod sa 92:77.

Hrvatski prvak nije najbolje otvorio utakmicu, gosti su imali prednost nakon prve četvrtine 33:23. U drugoj su dionici Rusi u jednom trenutku imali čak i plus 17. U prvih 20 minuta su iskoristili 10 od 17 pokušaja za tri poena i na poluvremenu su imali prednost od 52:42.

Mršićevi momci su pokušali uhvatiti zaostatak i u nastavku susreta, pa su se uoči posljednje četvrtine približili na sedam razlike – 66:59, a onda su odradili sjajnu posljednju dionicu. Krenuli su sa 20:3 i potpuno slomili protivnika. Tu su dionicu igre dobili sa 33:11, a goste su uspjeli zaustaviti na samo 11 poena i Cedevita je zasluženo upisala nove bodove u Eurokupu.

Sjajan je u redovima Cedevite bio Pierre Jackson koji je postigao 38 poena, imao je šut za dva poena 7/9, a ubacio je šest trica iz osam pokušaja. Dodao je i pet asistencija te četiri skoka. Miro Bilan je bio drugi strijelac sa 18 koševa, 11 skokova i tri asistencije,

Kod gostiju se istaknuo Ivan Strebkov s 21 poenom, a 15 je dodao Deandre Kane.

Eurokup, peto kolo, skupina A:

Cedevita - Nižnji Novgorod 92:77

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

EurokupNižnji Novgorod

Ostale Vijesti