Cedevita kreće u lov na regionalni tron

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.10.15. | 08:29

Nakon Cibone i Zadra, koji su međusobnim okršajem na Višnjiku jučer otvorili novu sezonu regionalne ABA lige košarkaša, večeras će u akciju i hrvatski prvak Cedevita.

Cedevita je viceprvak ABA lige i na startu nove sezone u kojoj priželjkuje regionalni tron, u goste joj u Dom sportova od 19 sati stiže Igokea.

Novi trener zagrebačke momčadi je Veljko Mršić, koji je naslijedio Jasmina Repešu. Mršić je u odsustvu Repešu Cedevitu već vodio prošle sezone u A-1 Ligi za prvaka, a prinova u klubu je i Gianmarco Pozzecco, koji će obnašati funkciju pomoćnog trenera

U odnosu na prošlu sezonu, u rosteru više nema Roka Ukića, Ante Delaša, Ivana Ramljaka, Stanka Baraća i Marka Tomasa, a stigli su Jacob Pullen, James White, Luka Žorić i Toni Katić.

Još nismo 100 posto spremni i imamo problema s ozljedama. Nadam se da ćemo do utakmice i u sljedećih pet dvoboja uspjeti sve posložiti da dođe na svoje mjesto, da se svi igrači koji su ozlijeđeni oporave, da novopridošle uklopimo u ekipu i da napravimo sustav igre koji će biti dovoljno dobar da opravda naše ciljeve kroz ovu sezonu“, poručio je Mršić.

Igokeu je vidio na turniru u Novom Mestu, iako te dvije momčadi ondje nisu igrale međusobno.

Dok ne počne sezona, teško je bilo što prognozirati. To je jedna iskusna ekipa, s iskusnim trenerom, koja ima svoje ambicije. Vidjeli smo je na turniru u Novom Mestu, gdje su imali dosta ozlijeđenih igrača i nisu bili u dobrom stanju. Izgleda da će potpisati i Radivojevića, no ne znam hoće li biti spreman za utakmicu s nama. Teško je bilo što govoriti prije početka sezone, naročito o ekipama koje nisu iz Hrvatske i koje ne poznajemo toliko dobro“, istaknuo je Cedevitin trener.

Hrvatskog prvaka čeka gust raspored u ABA ligi od danas do iduće nedjelje jer će odigrati čak pet utakmica, od čega će dvije biti s velikim rivalima, Cibonom i Crvenom zvezdom.

Taj raspored nas na početku nije mazio. Naročito stoga što prije Cibone mi igramo u petak, dok oni igraju u četvrtak. U subotu putujemo u Nikšić. To je teško putovanje i tamo igramo u nedjelju kasno navečer, u ponedjeljak se vraćamo nazad i u utorak je već utakmica s Cibonom. No, što je tu je, raspored je takav kakav je. Moramo se dobro odmoriti da te utakmice odigramo dobro, no idemo korak po korak. Prvo je Igokea, mislimo samo o njima i treba razmišljati od utakmice do utakmice“, zaključio je Mršić.

 (Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ABA ligaCedevitaigokea

Ostale Vijesti