Carmelo Anthony odlazi u Cleveland ili Houston; Millsap i Lowry dobili ukupno 210 milijuna dolara

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.07.17. | 10:14

Iz sata u sat stižu vijesti o potpisima novih ugovora u NBA ligi.

Još jedan All-Star igrač otišao je iz Istočne u Zapadnu konferenciju. Nakon što je Jimmy Butler tradean iz Chicaga u Minnesotu, a Paul George Indianu zamijenio Oklahomom, u Denver je otišao Paul Millsap. Za razliku od prethodne dvojice, on je za Nuggetse potpisao kao slobodan igrač, a za sljedeće tri sezone zaradit će 90 milijuna dolara. Hawksi su na ovaj način ostali bez iti jednog člana petorke koja je prije dvije godine imala 60 pobjeda u sezoni, a Nuggetsi su priključenjem Millsapa Nikoli Jokiću dobili sjajan dvojac pod košem.

> NBA tržnica: Toronto zadržao Ibaku, Wolvesi doveli Taja Gibsona

S Istoka neće otići Kyle Lowry koji se dogovorio s Torontom te će potpisati ugovor na 3 godine vrijedan 100 milijuna dolara, ali bi mogao otići Carmelo Anthony. Doduše, on bi mogao ostati na Istoku i to u Clevelandu, a za njega je zainteresiran i Houston. Iako je iz Knicksa otišao Phil Jackson s kojim Anthony nije najbolje surađivao, uprava kluba i dalje razmatra opciju tradea svojeg najboljeg igrača. Sada dolaze vijesti da je i Anthony zainteresiran za odlazak te je spreman odreći se svoje no-trade klauzule, ali samo u slučaju odlaska u Cleveland ili Houston. Oba kluba su zainteresirana i s Anthonyjem bi se dodatno priključila borbi za naslov, ali niti jedan ne može baš jednostavno izvesti posao. No, znamo svi da se u NBA-u sve može napraviti kada se hoće.

Otto Porter želi maksimalni ugovor, a Washington Wizardsi mu ga još uvijek nisu ponudili. Ovo 24-godišnje nisko krilo stoga razgovara s drugim klubovima, a izgleda da su najzainteresiraniji u Sacramentu koji imaju dovoljno prostora na salary capu da preplate Portera. Spomenimo i kako Washington može matchirati bilo kakvu ponudu za igrača kojeg su draftali 2013. godine.

Nakon što su doveli Paula Georgea, izgledalo je kako je Oklahoma blizu angažmana Rudyja Gayja. Međutim, do dogovora još nije došlo, a u igru su se uključili i Los Angeles Clippersi koji traže pojačanja nakon što je Chris Paul otišao u Houston. Clippersi razgovaraju i s Danilom Gallinarijem za kojeg su vrata u Denveru najvjerojatnije zatvorena dolaskom Millsapa.

U Clevelandu nemaju prostora na salary capu za dovođenje slobodnih igrača pa im jedino preostaje da potpišu igrače koje imaju na rosteru. To su i napravili s Kyleom Korverom kojem su dali 22 milijuna dolara za sljedeće tri sezone. Pojačati bi se mogli i prvaci u Golden Stateu. Oni su u pregovorima s Nickom Youngom koji je spreman pristati na jako mali ugovor kako bi dobio priliku doći do prstena.

Houston je ipak dogovorio ostanak Nenea. Nakon što nisu uspjeli potpisati ugovor na 4 godine vrijedan 15 milijuna dolara, dogovorili su se za 3 godine i 11 milijuna dolara.

Minnesota je jučer dovela Taja Gibsona, ali da bi mogla potpisati ugovor s ovim zahvalnim visokim krilom, morali su se odreći prava na Shabazza Muhammada koji je sada neograničeni slobodni igrač.

Dion Waiters je imao odličnu sezonu u Miamiju te je zaintrigirao mnoge klubove. Izgleda da je najbliži prelasku u Los Angeles Lakerse.

Phoenix je ponudio četverogodišnji ugovor svojem centru Alanu Williamsu po kojem bi on trebao zarađivati 5-6 milijuna dolara po godini. Cory Joseph bi karijeru mogao nastaviti u Indiani gdje ga želi poslati Toronto.

Nakon što su potpisali Antu Žižića, bilo je jasno da Boston mora otpustiti nekog od visokih igrača. To su i napravili odrekavši se Tylera Zellera. Chicago je za 9 milijuna dolara na 2 godine doveo Justina Holidayja.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Paul MillsapKyle LowryCarmelo AnthonyOtto PorterRudy GayDanilo GallinariKyle KorverNick YoungNeneTaj GibsonShabazz MuhammadDion WaitersAlan WilliamsCory JosephTyler ZellerJustin Holiday

Ostale Vijesti