Reuters
Reuters

Butler najavio osvajanje naslova, Bogdanović na terenu poručio: "Pridrži mi pivo"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.12.22. | 08:41

Hrvatski košarkaš je u pobjedi nad Miamijem ubacio 31 poen, od čega je pogodio sedam trica iz devet pokušaja

„Osvojit ćemo prvenstvo i baš me briga što drugi mislili o tome. Samo nemojte računati na nas. Osvojit ćemo jeb*** prvenstvo. Pazite što sam vam rekao. Pat Riley, donijet ćemo ti deseti naslov“, rekao je prije koji dan Jimmy Butler u intervjuu za The Athletic.

I možda nikada nećemo saznati jesu li njegove riječi stigle do ušiju Bojana Bogdanovića, no za potrebe ovog teksta ćemo reći da je to tako. Pa kada je poslušao izjavu krila Miami Heata, hrvatski košarkaš je u stilu 'hold my beer' odlučio pokazati Jimmyju da taj zadatak neće biti nimalo lak.

Pa mu je vlastoručno uručio 14. poraz sezone, a svom Detroitu donio tek sedmu pobjedu (uz 19 poraza) i to rezultatom 116:96.

Babo je to napravio sa stilom, svojom drugom najefikasnijom partijom sezone u kojoj je momčadi s Flordie ubacio 31 poen uz briljantnu efikasnost: iz igre je šutirao 12/16, dok je pogodio sedam od devet trica. Svom učinku je pridodao pet skokova, pet asista i tri ukradene lopte za pola sata provedenih na parketu.

Inače, u drugom dijelu je ubacio 28 poena…

„Željeli smo zaigrati malo brže u drugom poluvremenu. Pogodio sam nekoliko trica i otvorilo nam se. Ovo je velika pobjeda, napadački sjajnu momčad zadržali smo na ispod 100 poena“, rekao je Bojan nakon utakmice kojemu je ovo bila treća ovosezonska partija u kojoj je ubacio 30 ili više poena.

I već druga otkako je rekao da mora promijeniti svoj načine igre. Bojan je sinoć ponovno bio agresivan, raspoložen i prije svega efikasan. Ove je sezone na 50,8 posto ubačaja iz igre, dok trice gađa s 41,9 posto efikasnosti uz veliki volumen od 5,7 dalekometnih pokušaja po utakmici. Babo je vruć i jedino ovakve partije mogu donijeti malo topline u hladni Detroit.

U redovima poraženog sastava Tyler Herro ubacio je 34 poena uz šest asistencija, a Bam Adebayo 21 poen uz 15 skokova.

U okršaju Denvera u Dallasa, odnosno Nikole Jokića i Luke Dončića, tijesnu pobjedu (116:115) je odnio slovenski košarkaš. Luka je zabilježio novi triple double učinak od 22 poena, deset skokova i 12 asista, ali je Mavericske po broju poena ovaj put predvodio Tim Hardaway Junior s 29.

Jokić je pak u porazu stavio 19 poena uz osam skokova i osam asista.

A bilo je večeras zanimljivo i u Clevelandu gdje su domaći Cavaliersi dočekali zahuktale Lakerse pa im zaustavili pobjednički niz slavljem 116:102. No pitanje je kako bi to izgledalo da se najbolji igrač Lakersa Anthony Davis nije povukao s parketa zbog bolesti.

Davis je bio načet već uoči utakmice, a onda mu se stanje pogoršalo pa je otišao u svlačionicu nakon samo osam minuta provedenih u igri. No i bez njega su se Lakersi solidno držali protiv talentiranih Cavaliersa, ali su na koncu ipak upisali poraz nakon tri uzastopna slavlja.

Domaćine je predvodio Donovan Mitchell s 43 poena, šest skokova i pet asista, dok je Jarrett Allen dodao 24 uz 11 skokova.

LeBron James je za Lakerse zabio 21 uz 17 skokova i četiri asista.

NBA rezultati:

Cleveland - LA Lakers 116:102

Miami - Detroit 96:116

Denver - Dallas 115:116


Tagovi

Bojan BogdanovićDetroit PistonsMiami HeatJimmy Butler

Ostale Vijesti