Bucksi idu odmah na iskupljenje, žele jednu od najvećih zvijezda lige?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.09.20. | 16:54

Već dvije MVP-olike sezone Giannisa Bucksi su bez finala...

Milwaukee Bucksi, momčad koja je imala najbolji omjer lige u regularnoj sezoni, pomalo je šokantno ispala u drugom krugu doigravanja Istoka od zahuktalog Miami Heata s 4:1.

Trostruki NBA prvaci s Floride pronašli su formu u idealnom periodu a igrači Mikea Budenholzera jednostavno nisu imali lijeka za razigranu Vrućinu. Ili bolje rečeno, hladni oblog.

Na ruku im nije išla činjenica što je MVP lige Giannis Antetokounmpo propustio skoro cijele zadnje dvije utakmice (odigrao tek 12 minuta četvrte) i velika ambicija franšize iz Wisconsina da dože barem do finala rasplinula se puno ranije. Giannis, barem za sada, nije Kareem Abdul-Jabbar, niti ima svog Oscara Robertsona, tako da će Bucksi pričekati za drugi naslov u svojoj povijesti.

Ali možda ne predugo. Giannis je već dao do znanja kako neće tražiti trade ove slobodne agenture, ali naredne, odnosno 2021. kad on sâm postaje slobodan agent, je baš sve moguće. Nema nimalo sumnje da Grk želi borbu za naslov i da želi biti u nju siguran, a ljudi iz ureda Bucksa morat će se dobro potruditi da ga zadrže s obzirom na kolaps u posljednja dva doigravanja.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Bucks Expected To Pursue Trade For Chris Paul <a href="https://t.co/cIgEUNAOaB">https://t.co/cIgEUNAOaB</a></p>&mdash; RealGM (@RealGM) <a href="https://twitter.com/RealGM/status/1303515118588887040?ref_src=twsrc%5Etfw">September 9, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Dobro informirani novinar Marc Stein došao je do informacija kako neki od predstavnika suparničkih franšiza vjeruju da će Bucksi ići po Chrisa Paula, apsolutnu legendu lige za koju se vezalo mnogo upitnika uoči sezone, ali koji je unatoč tome dokazao da je i dalje sposoban biti vođom.

Paula sljeduje preko 85 milijuna dolara u naredne dvije sezone i neće ga biti lako stisnuti u salary cap no Bucksi su sigurno spremni na ekstremne manevre samo kako bi zadržali franšizni kamen temeljac, a to je Giannis.

Oklahoma City Thunder bi se svakako mogao htjeti riješiti CP-a (koji će u svibnju 2021. navršiti 36 godina) ako se odluči na rebuilding, što je poprilično izgledno. U tom kontekstu imanje igrača koji isisava toliko novaca besmisleno je, ali s druge strane – Giannis nije blesav. Niti ima blesave agente. Jasno mu je da Paul ne može još dugo igrati na vrhunskoj razini, i nije još jasno hoće li ta akvizicija, kao i činjenica da će klub 99% narednog ljeta ponuditi Grku supermax ugovor za koji će biti kvalificiran.

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Milwaukee BucksNBA tradeoviOklahoma City ThunderGiannis AntetokounmpoChris PaulNBA free agency

Ostale Vijesti