REUTERS/Shannon Stapleton
REUTERS/Shannon Stapleton

Brza linija Split-Tokijo: Košarkaši večeras protiv Portorika prije kvalifikacijskog turnira za OI

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 17:40

Žižić i Planinić u sastavu, čeka se povratak Babe

Veljko Mršić kreće u zahtjevnu ali ne i nemoguću misiju. Kroz idućih tjedan dana naša izabrana košarkaška vrsta će u Splitu odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Olimpijske igre u Tokijo, a da izazov bude zbilja zahtjevan, pobrinuo se “format”. Od 6 reprezentacija raspoređenih u dvije skupine, samo jedna će put dalekog istoka u borbu za medalju među 12 najboljih.

Izbornik je okupio “najbolje što ima” i večeras kreće u generalku ususret prvoj utakmici naše kvalifikacijske skupine gdje ćemo iduće srijede u istoj dvorani dočekati Brazil, a samo dan kasnije i Tunis. Večerašnji protivnici su reprezentacija Portorika, a Mršić je za HKS najavio utakmicu.

“Veselimo se publici, a vidjet ćemo koliko će publike biti, a koliko čujem, 2000 ulaznica će biti u prodaji. Bit će to i generalna proba i za organizaciju turnira i generalna proba za nas. Očekujem da prikažemo još bolju igru i da budemo kompaktniji, nego na prethodne dvije. Dolaskom Žižića i Planinića sigurno ćemo biti čvršći. Bit ćemo bolji u toj rotaciji na petici gdje smo bili deficitarni na prve dvije utakmice, a samim time i ostatak momčadi bit će bolji.“

Neke igrače još uvijek čekamo. Ivica Zubac i Darijo Šarić se trenutno obračunavaju u konferencijskom finalu zapada u NBA ligi, i njihov dolazak na kvalifikacije nećemo vidjeti. No zato je tu Bojan Bogdanović koji bi se trebao uskoro priključiti svojim kolegama.

„Iz dana u dan se kompletiramo. Momčad je s Planinićem i Žižićem odmah bolje izgledala tako da u utakmicama s Portorikom očekujem da pokažemo još jedan dodatni napredak u igri. Polako, ali sigurno smo na putu na kojem želimo biti, da budemo najbolji kada je najpotrebnije, sve s ciljem da turnir dočekamo spremni. Priključenjem Bojana Bogdanovića dobit ćemo dosta širine. Imat ćemo 5-6 dana do utakmice s Brazilom, ali cilj je da da 3. i 4.7. budemo najbolji. Sada idemo korak po korak“

Utakmica je, kako je najavio izbornik, otvorena za javnost. Ipak, treba zadovoljiti neke od kriterija koji je raspisao lokalni stožer civilne zaštite. Trebate imati potvrdu da ste preboljeli koronu ili pak negativan antigenski ili PCR test.

Prijateljski ogled starta u 20 sati.   


Tagovi

PortorikoHrvatskaVeljko MršićBojan BogdanovićAnte ŽižićNBA

Ostale Vijesti