Bez promašaja iz igre: Luka Šamanić odigrao utakmicu karijere

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.10.18. | 14:25

Veliki talent hrvatske košarke polako se probija na seniorskoj sceni.

U jučerašnjoj utakmici slovenskog košarkaškog prvenstva, Petrol Olimpija je kao domaćin bila bolja od Hopsi Polzele sa 98:95. Iako su Zmajčeki igrali praktički u najjačem sastavu, do zadnjih su sekundi strepili za pobjedu.

Nama je ovaj dvoboj posebno interesantan jer je skoro pa savršenu partiju odigrao Luka Šamanić, jedna od najvećih nada hrvatske košarke. 18-godišnji krilni centar igrao je nešto manje od 22 minute, što je iskoristio za 13 poena, 5 skokova, 3 ukradene lopte i jednu blokadu. Iz igre je šutirao perfektnih 4/4, od čega su dvije bile trice. Jedini promašaj imao je s linije za slobodna bacanja, od četiri bacanja jedno je promašio. Također, vrijedi spomenuti i da nije imao nijednu izgubljenu loptu, iznudio je tri prekršaja, dok ih je sam napravio četiri. Sve to donijelo mu je valorizacijski indeks od 21 poena, po čemu je bio ponajbolji u svojim redovima.

Još jedna pozitivna stvar koju treba spomenuti, činjenica je da je na terenu proveo veći dio zadnje četvrtine, iz igre je izvađen tek 13 sekundi prije kraja. Odlična je spoznaja da mu trener Zoran Martić, kao najmanje iskusnom članu momčadi, vjeruje u trenucima kada se utakmica lomi. Sljedeću utakmicu Olimpija i Šamanić igraju u srijedu, kada im u sklopu Lige prvaka u Ljubljani gostuje Virtus iz Bologne, dok će u subotu na parket Arene u Stožicama doći Cibona

(foto: Fiba.basketball)


Tagovi

Luka Šamanić

Ostale Vijesti