Bradley Beal je dao naslutiti gdje bi htio nastaviti karijeru, a sve upućuje upravo k tome

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.19. | 16:14

Nestrpljivi smo vidjeti kako će se rasplesti situacija oko jednog od najvrućih aktualnih trade rumora.

Pomalo ispod radara prolazi situacija u Washington Wizardsima, ekipi čiji se dugogodišnji rebuilding oko Johna Walla i Bradleya Beala poprilično raspao. Najveći razlozi za to su nadostatak dobre klupske politike kao i sad već iritantni problemi Walla sa ozljedama.

U takvoj situaciji se odlični strijelac Bradley Beal našao u slijepoj ulici. Tri je godine mlađi od prvog picka drafta 2010., ima veliku vrijednost na NBA tržištu s obzirom da se radi o All-Star potencijalu, te je logično da ne želi gubiti najbolje godine u franšizi bez budućnosti.

Pet završetaka regularnih sezona između 2014. i 2018. momčad iz glavnog grada imala je dobar omjer, svaki put između 41 i 49 pobjeda, te su u tri sezone od tih pet došli do drugog kruga doigravanja.

No prošle sezone su ostali bez playoffa uz 32-50 omjer u regularnoj sezoni, te je razumljivo da je treći pick drafta 2012. počeo planirati svoju budućnost u drugom dresu, nekom koji će mu ponuditi okruženje, odnosno suigrače takve da će moći ciljati veće dosege.

Miami Heat je franšiza koje je Beal jedna od glavnih meta za period prve polovice ove sezone, do isteka trade roka početkom naredne godine. Mediji su primijetili kako je Jimmy Butler intenzivno počeo pratiti Beala na društvenim mrežama, a jedna od reakcija mladog igrača na istima otkriva kako nema ništa protiv te ideje.

 

 

Ovog ljeta Wizardsi su mu ponudili produljenje ugovora koji istječe 2021. za još tri godine i dodatnih 111 milijuna dolara. No odlični bek za sada oklijeva, i to sad traje već neko vrijeme, a na NBA Media Dayu rekao je jasno i glasno da se ne radi o novcu. Već isključivo o tome u kojem smjeru ekipa ide, pobjeđuje li i ima li poriv za pobjeđivanjem.

 

 

Heat bi htio, ako već ne uspije do ove zime, onda svakako dovesti Beala prije nego postane slobodnio agent 2021. Heat je osigurao prostora na salary capu poslavši Hassana Whitesidea u Portland. Miami Herald je naveo kako je Bradley lijepo odgojen momak, prirodno sklon vjernosti, te da bi čak i taj aspekt mogao dodati na komplikacijama u njegovom dovođenju.

26-godišnjak je, po vlastitim riječima, veliki fan Dwyanea Wadea. Također, bitna je stvar što je studirao na košarkaški jakom sveučilištu Florida (prvaci 2006. i 2007.), tako da bi se na neki način vratio u poznato okruženje.

Čekamo rasplet, ali u jedno budite sigurni – Heat sa Bealom i Butlerom, te odgovarajućim popratnim kadrom svakako imaju šansu potući se sa Philom i Milwaukeejem za vrh Istoka.

(foto: Reuters)


Tagovi

NBA tradeoviWashington WizardsMiami HeatBradley Beal

Ostale Vijesti