Isaiah J. Downing/USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing/USA TODAY Sports

Bookerova simultanka protiv Denvera, Memphis može i bez Moranta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 25.03.22. | 08:44

49 koševa utrpala je zvijezda Sunsa Jokiću i ostatku društva i to na obljetnicu svoje utakmice sa 70 poena protiv Celticsa prije pet godina

Budući da su jučerašnju večer obilježila reprezentativna zbivanja, u neku ruku se može reći kako je velikoj većini sportskih fanatika odgovarala jedna 'mirnija' večer. Na rasporedu je bilo svega pet utakmica, najbolja je bila ona posljednja, između Denvera i Sunsa, a u njoj je gostujuća momčad došla do nove, svoje 60. pobjede u sezoni te u narednih osam utakmica do kraja regularnog dijela sezone moraju tri puta slaviti kako bi oborili rekord franšize.

Večeras je, baš kao i tijekom cijele sezone, najbolji kod Sunsa bio Devin Booker. Od 140 koševa, on ih je zabio 49. U prijevodu, svaki treći koš (i još malo više – 2.85) Sunsa bio je njegovih ruku djelo. Zanimljivo, danas je bila i obljetnica njegove utakmice sa 70 poena protiv Celticsa prije pet godina.

Bila je ovo i povratnička utakmica Chrisa Paula koji se vratio od ozljede zgloba zbog koje ga nije bilo još od All-Stara, a utakmicu je zaključio sa 17 poena, 13 asistencija, 3 skoka i veoma dobrim šutom iz igre 6/10. Poslije utakmice Paul je bio dobro raspoložen…

„Igrao sam dva na dva i tri na tri, ali jasno je da je utakmica nešto sasvim drugo. Pogotovo meni, kojem je prva utakmica od ozljede bila gostovanje u Denveru!“

„Mi imamo stvarno jednu posebnu momčad, iskreno govorim. Jako sam sretan što sam se vratio, vjerujte, puno mi je značilo i samo to kad sam se zagrijavao prije utakmice i kad sam pričao sa stožerom, kad se tako igrač osjeća, onda vidiš da stvari idu u dobrom smjeru“, istaknuo je Paul, nakon koga je Booker 'hodu' rekao:

„60 pobjeda nešto je o čemu nisam ni sekunde razmišljao prije početka sezone, najozbiljnije govorim“, istaknula je zvijezda Sunsa nakon pogleda na semafor na kojem je stajalo 130:140.

Kod domaćina je najbolji – za promjenu – bio Nikola Jokić, koji je šuterski bio gotovo pa savršen (iz igre 9/10), ali je na njemu igrana dobra obrana što se vidi po njegovih čak osam izgubljenih lopti. Jokić se na kraju zaustavio na 28 poena, 6 skokova i 6 asistencija, a jako dobru partiju odigrao je Bones Hyland koji je ušao s klupe i korak po korak dosegao 23 poena, 2 skoka i 3 asistencije. Boogie Cousins je za 15 minuta skupio 10 poena i 6 skokova, Gordon je imao 21, a Barton 17 poena. Denver nije bio loš, ali je Phoenix bio bolji.

„Da biste pobijedili momčad kao što su oni, naprosto morate odigrati gotovo pa savršenu utakmicu. Na momente je to bio slučaj i kod nas večeras, ali na kraju su ipak pokazali da su oni najbolja momčad u NBA ligi u ovom trenutku“, rekao je trener domaćeg sastava, Michael Malone, koji je prije dva dana dogovorio nastavak suradnje s Denverom.

Od ostalih utakmica valja izdvojiti domaću pobjedu Memphisa protiv Indiane 133:103. Moranta nije bilo sinoć, baš kao što će propustiti i naredna dva tjedna zbog otekline na desnom koljenu, ali i bez njega su Grizzliesi bili sjajni. Prvo ime utakmice bio je Desmond Bane s 30 poena, 5 skokova i 5 asistencija, s tim da je trice šutirao 5/7, a ukupno iz igre 12/15. I to sve za 23 minute!

„To vam je tako… Zabio sam prvih nekoliko šuteva, potom bio slobodan u sljedećih nekoliko što nije bilo teško zabiti i na kraju se dogodi ovakva večer“

Memphis je druga momčad na Zapadu koja je osigurala playoff, a Bane je na tu temu kratko istaknuo:

„Meni je drago da igram za Memphis i da ne moram igrati protiv ovakvih igrača. Imamo nekolicinu igrača koji imaju sjajan dribling, nekolicinu koji sjajno šutiraju, nekolicinu koji sjajno asistiraju… Jako nas je teško čuvati. Da, siguran sam da nitko nije sretan kad mi stojimo na suprotnoj strani“, dodao je Bane.

Inače, na današnjoj utakmici klupa Memphisa je ubacila nestvarnih 63 poena. Melton je imao 19, Konchar 18, Tillman 16, Anderson 8 i Culvert 2. Sjajna predstava!

NBA, 25. ožujka

Toronto – Cleveland 117:104

Memphis – Indiana 133:103

Milwaukee – Washington 114:102

NO Pelicans – Chicago 126:109

Denver – Phoenix 130:140


Tagovi

Devin BookerJa MorantPhoenix SunsMemphis GrizzliesNBA

Ostale Vijesti