David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

Bomba iz NBA lige: Superstar Portlanda zatražio trejd, Miami frontrunner za njegovo dovođenje

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 18:34

Vijest dolazi samo nekoliko sati nakon što su Trail Blazersi produžili suradnju s Jeramijem Grantom koji je stavio svoj potpis na petogodišnji ugovor vrijedan 160 milijuna dolara.

Iako se dugo godina kleo u svoj old school tvrdokorni stav, da ne želi iz Portlanda, već da mu je cilj osvojiti naslov s franšizom u kojoj je proveo cijelu dosadašnju karijeru, čak niti Damian Lillard, o kojemu je riječ, nije više mogao stajati po strani i gledati bezvoljnost kluba da oko njega sagradi iole kompetitivniju momčad.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako saznaje Shams Charania – Lillardu je prekipjelo i zatražio je trejd.

Vijest dolazi samo nekoliko sati nakon što su Trail Blazersi produžili suradnju s Jeramijem Grantom koji je stavio svoj potpis na petogodišnji ugovor vrijedan 160 milijuna dolara. To je, navodno, bio jedan od Lillardovih zahtjeva ovog ljeta, ali očito niti to nije uvjerilo Lillarda na ostanak.

U ponedjeljak se Lillard zajedno sa svojim agentom Aaronom Goodwinon popeo na gornje etaže kluba kako bi s generalnim menadžerom Joeom Croninom popričao o smjeru u kojem Portland misli ići, a danas je očito shvatio da mu se taj smjer nimalo ne dopada.

I sasvim je jasno zašto. Blazersi su odbili trejdati Scoota Hendersona, inače trećeg picka drafta, za nekoga sa pedigreom superstara, a koji bi pomogao Lillardu.

Očito su u Portlandu smatrali kako će Lillard ostati vjeran klubu, pa nisu ušli u „panic mode“ oko restrukturiranja rostera. Kako navode NBA insajderi, vrhuška kluba je vjerovala da će s dobrim prijelaznim rokom uvjeriti Lillarda na novo produženje suradnje i da su prozreli njegov blef iako im je 32-godišnji superstar nedvosmisleno poručio kako želi vidjeti ojačanje rostera.

I tako su profućkali franšiznog igrača kojeg mnogi stručnjaci već sele u Miami. Heat je do sada ostao bez dva sjajna igrača koji su se fino razvili pod paskom Erika SpoelstreGabea Vincenta koji je zapalio u Lakerse i Maxa Strussa koji je sreću potražio u redovima Clevelanda.

Nedavno je i Lillard na svom Instagramu odgovarao na pitanja obožavatelja, dok je u pozadini sviralo hit Willa Smitha „Welcome to Miami“. Njegov agent Cronin požurio je dati izjavu kako se radi o slučajnosti, no malo toga je slučajno u NBA ligi…

Kako navodi Charania, Lillard je već poručio klubu kako želi baš u Miami.

Osim Heata, za Lillarda se jako interesiraju i LA Clippersi i Philadelphia 76ersi, no sada će krenuti veliki lov na jednog od najuzbudljivijih bekova lige.

Inače, Lillard je imao zabilježio ponajbolju sezonu karijere, ubacivao je 32,2 poena u prosjeku, uz 7,3 asistencija i četiri skoka za 36,3 minute provedene na parketu.

Što se njegovog ugovora tiče, Lillardu u narednoj sezoni pripada 45,6 mil. dolara, zatim 46,8 u sezoni 2024./2025., godinu kasnije 58,5, a u sezoni 2026./2027. ima igračku opciju od 63,2 milijuna dolara.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damian LillardMiami HeatPortland Trail Blazers

Ostale Vijesti