Rick Osentoski-USA TODAY Sports
Rick Osentoski-USA TODAY Sports

Bogdanović zabio sjajnih 22 poena za 12 minuta pa stao u novom porazu Pistonsa, Anthony Davis "ušao u MVP mod"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.01.24. | 08:42

Poraz Raptorsa nije najbolje sjeo srpskom treneru Rajakoviću koji je suđenje nazvao - sramotom

U času kada su prekinuli svoju 28 poraza dugu gubitničku seriju, Detroit Pistonsi su u novu godinu krenuli istim tempom – sastav Montyja Williamsa je noćas uvjerljivo poražen od Sacramenta 110-131 i već je vezao pet gubitničkih utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pistonsi su bili bez ozlijeđenog Cadea Cunninghama, pa je dodatni napadački teret na svoja leđa preuzeo Bojan Bogdanović i odigrao sjajno prvo poluvrijeme u kojemu je zatrpao koš Kingsa. Za 12 minuta Bojan je stavio 22 poena, iz igre je gađao 8/9, a pogodio je i sve četiri ispucane trice. Doduše, do kraja utakmice uspio održati šutersku kliniku pa se na koncu zaustavio na 26 poena (šut 10/14, trica 4/7), uz pet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

„Imali smo previše izgubljenih lopti i bilo je previše trenutaka u utakmici kada smo se mučili pokrenuti nešto u napadu. Kada počnemo dobro igrati u ofenzivnom dijelu, onda momčadi krenu igrati jako agresivno. Moramo se znati nositi s tim“, rekao je nakon poraza Williams.

Kingse je do pobjede nosio Domantas Sabonis, litavski košarkaš je svoj triple double učinak „obložio“ sa 37 poena, deset skokova i 13 asistencija.

A Lakersi su, pak, uspjeli vezati dvije pobjede i vratiti se na polovičan omjer (19-19) u sezoni. Nakon slavlja u gradskom derbiju protiv Clippersa, Lakersi su slavili u tijesnoj utakmici protiv Toronta 132-131.

Budući da su Raptorsi bili bez ozlijeđenog startnog centra Jakoba Pöltla, Lakersi su uglavnom gurali loptu pod koš za Anthonyja Davisa i većina toga je u napadu išla preko njega. Pa nakon što su Raptorsi zonom i agresijom unijeli Žuto-ljubičastima nervozu u drugom dijelu, momčad Darvina Hama je ipak izvukla pobjedu, a Davis je ovjerio sjajan napadački učinak od 41 poena (20 u zadnjoj četvrtini), iz igre je gađai 13/17, a dodao je i 11 skokova. Povrh toga, deset ponea je zabio u posljednjoj minuti utakmice kada su mu trener i suigrači dali loptu u ruke. Stavio je svih osam bacanja u tom periodu, a svoj briljantni nastup zaključio je ključnom blokadom na Scottieju Barnesu kada se lomila utakmica.

„Davis igra sjajno, upao je u MVP mod“, hvalio je svog ponajboljeg igrača trener Ham čiji je rad skrutiniziran sve više i više. Lakersi su, otkrivaju NBA insajderi, nedavno imali otvoren razgovor - na iniciranje glavnog trenera - u svlačionici u kojemu je nekoliko za sada neimenovanih igrača izrazilo nezadovoljstvo, a očito da je razgovor bio produktivan, budući da se odvio uoči ogleda s Clippersima.

A dosta od gore spomenutih Davisovih poena stiglo je na dodavanje LeBrona Jamesa, po novom – startnog playmakera momčadi iz LA-a. LeBron je podijelio 12 asistencija, a dodao je i 22 poena u pobjedi svojeg sastava. 17 od tih 22 poena zabio je u drugom poluvremenu. Ipak mu treba malo duže da ga probije znoj, ali nije mu previše za zamjeriti. Čovjek je 30. prosinca otpuhao 39 svjećica s rođendanske torte…

Poraz svog sastava nije najbolje sjeo sprskom treneru Rapatorsa Darku Rajakoviću koji je bio, u najmanju ruku, nezadovoljan suđenjem.

„Ovo što se večeras dogodilo je nečuveno, potpuno sr***, sramota! Sramota za suce, sramota za ligu da je ovo dopustila, 23 slobodna bacanja za njih, a dva za nas u zadnjoj četvrtini“, pričao je u jednom dahu Rajaković, pa nastavio:

„Razumijem poštovanje za All-Star igrače i sve to, ali i mi imamo zvijezde u našoj momčadi. Kako je moguće da Scottie Barnes, koji je All-Star kalibar, svaki put punom snagom ide u reket, bez da pokušava odglumiti prekršaj, dobije dva bacanja cijelu utakmicu? Kako je to moguće? Kako ćete mi to objasniti? Ako su oni morali pobijediti večeras, recite nam to odmah pa nećemo ni doći na utakmicu, samo im dajte pobjedu. Ovo večeras nije bilo pošteno. I ne događa nam se prvi put. Scottie Barnes će biti All-Star i lice ove lige, a ono što se događa cijelu sezonu - dosad sam se suzdržavao“.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBABojan BogdanovićDetroit PistonsLos Angeles LakersAnthony Davis

Ostale Vijesti