Egzodus se nastavlja: Još jedan superstar otkazao Popovichu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 23.07.19. | 18:42

Ovo je već dosta zabrinjavajuće.

Nakon Jamesa Hardena, Anthonyja Davisa, C.J. McColluma, Ziona Williamsona, Bradleya Beala i Tobiasa Harrisa, DeMara Derozana, još jedna NBA superzvijezda koja je trebala biti jedan od nosioca igre američke reprezentacije, otkazala je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini koje počinje za nešto više od mjesec dana.

Još jedan kapitalac, Damian Lillard, odlučio je da se neće staviti na raspolaganje Greggu Popovichu, ako je vjerovati uglednom novinaru The Athletica, Shamsu Charaniji.

 

 

Kako će, i sa kojim igračima ugledni trener hrvatsko-srpskog porijekla sastaviti dvanaestoricu, ostaje da vidimo, ali je sve razvidnije da moć prebogatih NBA franšiza sve više raste, te da sve veći ugovori predstavljaju kamen spoticanja reprezentativnoj košarci.

Nekada bi barem igračima koji još nisu ni odigrali svoje prve minute u ligi bila čast biti pozvani u reprezentaciju, kao što je bio primjer Christiana Laettnera u originalnom Dream Teamu. Danas je moć nad igračima koju franšize, ali i sponzori, novcem imaju nad igračima tolika da čak i jedan Zion propušta smotru najboljih reprezentacija svijeta. Sve u strahu od ozljeda ili nedovoljne spreme za nadolazeću NBA sezonu.

(foto: Reuters)


Tagovi

košarkaamerička košarkaška reprezentacijaFIBA World CupKinaDamian LillardZion Williamson

Ostale Vijesti