foto: USA Today Sports
foto: USA Today Sports

Bivša NBA zvijezda: Dončić ima jednu kvalitetu koja se ne može naučiti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 17:51

Cijeli košarkaški svijet već se neko vrijeme divi onome što Slovenac radi na terenu. Mi u Europi imali smo tu priliku nešto duže od publike s druge strane Atlantika.

Jamal Crawford značajno je ime doskorašnje NBA povijesti.

Bek biran tri puta za najboljeg šestog igrača lige zapamćen je i po nevjerojatnom rukovanju loptom, kao i teško branjivom šutu s distance iznimno visoke parabole. Fantastični strijelac jedini je igrač u povijesti lige koji ima zabilježene utakmice s barem 50 poena u četiri različita dresa. Reklo bi se da zna ponešto o košarci.

Taj isti Crawford nije štedio riječi hvale pričajući o Luki DOnčiću koji ima sve predispozicije dapostane najbolji neamerički košarkaš svih vremena.

„Poseban je, nevjerojatan. Čak se među najvećim imenima izdvaja po osjećaju za igru koji ima i koji je nevjerojatan. Čisti osjećaj. To nije nešto što se može naučiti. Možeš naučiti fundamente kako igrati, kako bi to na terenu trebalo izgledati, stvari koje bi trebao ispuniti na terenu, ali osjećaj se ne može naučiti. To je ono što ga čini toliko posebnim, jedan mi je od omiljenih igrača za gledanje.“

Slovenac je još 2015. debitirao za seniorsku momčad Real Madrida. 2018. odveo je klub do naslova u Euroligi postavši MVP kako sezone, zako i Final Foura. Postao je MVP-em i ACB lige, 2019. je osvojio nagradu rookieja godine.

Na ulasku u svoju treću NBA sezonu nitko nije u potpunosti siguran koji mu je plafon s obzirom na nevjerojatne stvari koje radi već sad. Mark Cuban, vlasnik Dončićevih Dallas Mavericksa, izrazio je jasnu namjeru u tome da mu već ove međusezone, ako je ikako moguće, osigura momčad s kojom će čim prije krenuti po novi NBA prsten za teksašku franšizu, prvu nakon one 2011. s Dirkom Nowitzkim.


Tagovi

Luka DončićDallas MavericksJamal CrawfordNBA

Ostale Vijesti