Ken Blaze-USA TODAY Sports
Ken Blaze-USA TODAY Sports

Baskonia slavila u Bologni u utakmici za osmo mjesto, Žižić upisao četiri poena

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 08:01

Završen je redovni dio košarkaške Eurolige.

Košarkaši španjolske Baskonije pobijedili su u Bologni domaći Virtus sa 95-91 u posljednjem kolu osnovnog dijela sezone Eurolige, čime su osvojili osmo mjesto i ušli u razigravanje za plasman u četvrtfinale 'play-offa'. 

Hrvatski centar Ante Žižić je za 12 minuta postigao četiri poena uz jedan skok i jednu asistenciju u dresu Virtusa koji će u prvoj utakmici razigravanja u utorak igrati protiv Anadolu Efesa u Istanbulu.

Pobjednik iz tog dvoboja će potom za plasman u doigravanje igrati protiv poraženog iz okršaja Maccabija i Baskonije, koji će biti odigran u Beogradu, gdje momčad iz Tel Aviva privremeno igra domaće utakmice.

Partizan je u Beogradu u nevažnom dvoboju svladao Valenciju sa 79-66, a hrvatski reprezentativac Jaleen Smith je s 15 koševa bio drugi strijelac u momčadi Željka Obradovića.

Olympiakos je u Pireju svladao Fenerbahče sa 84-81 u produžetku i tako ostao na petom mjestu te će u četvrtfinalu igrati protiv Barcelone koja je večeras izgubila od Asvela (76-72) u rezultatski nevažnoj utakmici. Fenerbahče je ostao na šestoj poziciji pa ga u četvrtfinalu čeka okršaj s Monacom.

Panathinaikos čeka pobjednika dvoboja Maccabija i Baskonije, a branitelj naslova ide na drugu momčad koja će proći "sito" razigravanja koje je na rasporedu sljedeći tjedan.

Prve utakmice četvtfinalnih serija doigravanja za plasman na Final Four na rasporedu su 23. travnja, a potencijalne pete će biti odigrane 8. svibnja. Na završni turnir će se plasirati momčadi koje ostvare tri pobjede.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EuroligaAnte Žižić

Ostale Vijesti