Babo i Zubac standardni, Šarić i Bender podbacili (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.01.20. | 07:38

Gledali smo šest utakmica NBA lige.

Sinoć je odigrano šest utakmica NBA lige, a mi ćemo prvenstveno izdvojiti one u kojima su hrvatski košarkaši igrali manju ili veću ulogu. Krenimo s najboljim reprezentativcem, Bojanom Bogdanovićem.

Utah Jazz je na gostovanju u Brooklynu kod oporavljenog Kyrieja Irvinga slavila rezultatom 118-107. Babo Berretta je ubacio sada već standardno solidnih 18 poena za 32 minute na parketu, a predvodili su ih Joe Ingles (27p), Donovan Mitchell (25p) i Rudy Gobert (22p, 18s). Kod Netsa, Irving je ubacio 32 poena uz 11 asistencija.

 

 

Solidnu ofenzivnu večer imao je i Ivica Zubac koji je za 23 minute provedene na parketu u dresu LA Clippersa uisao 12 poena, deset skokova i dvije asistencije. Klub iz Los Angelesa je slavio protiv Cavsa 128-103, a ponovno je simultanku imao Kawhi Leonard sa fantastična 43 poena, tri skoka, četiri asistencije, dvije ukradene i jednim blokom.

Lou Williams mu je sekundirao sa 24 poena, a najbolji u redovima Clevelanda bio je Colin Sexton sa 25 poena.

Ne tako sjajnu večer imala su druga dvojica hrvatskih košarkaša. U porazu svojih Sunsa, Dario Šarić je ubacio tek četiri poena za gotovo 20 minuta na parketu, upisavši još dva asista i ukradenu loptu te jedan skok. Svladala ih je Atlanta predvođena sjajnim Traeom Youngom koji je ubacio 36 poena uz 10 asistencija, dok je Huerter zabio 23 uz odličnih 15 skokova i osam asista. Phoenix je predvodio Devin Booker sa 39 poena i sedam skokova.

 

 

Večer za azborav imao je Dragan Bender iako su njegovi Bucksi vrlo lako svladali Knickse 128-102. Hrvatska 'četvorka' je ostao jedini igrač pobjedničke momčadi od 13 igrača koji nije upisao niti jedan poen. Za 21 minutu na parketu ubilježio je sedam skokova uz dvije asistencije i blokadu, a glavnu riječ držao je Giannis Antetokounmpo sa 37 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Za kraj treba spomenuti velikih 41 poena Jamesa Hardena u porazu od Memphisa, unatoč velikoj potrošnji lopte i nešto slabijem šutu. Grizzliesi su bili efikasniji, poglavitio Ja Morant koji jeubacio 26 poena uz osam asistencija.

 

 

Za kraj smo ostavili obračun Dallasa i Warriorsa. Momčad Luke Dončića lako se obračunala sa Golden Stateom, iako ovog puta nije bilo velikih trzavica među igračima kao i posljednji put. Mavsi su slavili sa 124-97, a predvodio ih je Powell s 21 poenom, dok je Dončić upisao poen manje uz osam skokova i dva asista. Kod Warriorsa najbolji je bio Jordan Poole sa 17 poena.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Luka DončićJames HardenGiannis AntetokounmpoTrae YoungDevin BookerJoe InglesDonovan MitchellKawhi LeonardIvica ZubacBojan BogdanovićDragan BenderDario Šarić

Ostale Vijesti