Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports
Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports

All-Star ogled sve je negledljiviji: Istok slavio protiv Zapada s rekordnim brojem poena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 08:16

Damianu Lillardu pripala je nagrada Kobe Bryant

Svjesni su gledatelji, svjesni su igrači, vro vjerojatno je svjesno i vodstvo lige da All-Star nadmetanja već duži niz godina nemaju pretjeranog smisla. Svi su svjesni problema, pa opet, ništa se ne poduzima da se problem na koncu i riješi. Jer kako drugačije oslikati ono što se događalo na utakmici u kojoj konačni rezultat u zbroju iznosi 397?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Logično je zbog čega igrači ne pridaju previše ozbiljnosti ovoj utakmici s obzirom na to da se ne igra za ama baš ništa i da čuvaju svoje zdravlje i stečene ugovore, a davno je prošlo vrijeme kada su najbolji u NBA ligi htjeli i na All-Star vikendu pokazati da su najbolji među najboljima. Svima je sasvim jasno da se radi o revijalnoj utakmici, no pitanje je koji je smisao gledati ovo napucavanje…

Stoga ovaj rezultat 211 naprema 186 s kojim je Istok nadvisio Zapad ne treba previše čuditi kako niti podatak da je po prvi puta prebačena brojka od 200 poena u ovoj reviji superstarova. Čisto za usporedbu, All-Str utakmica iz 1953. završila je s ukupno 154 poena.

Kako je to izgledalo u Indianapolisu govori recka o čak 168 pokušaja za tri poena, od čega je skromnih 23 pokušaja pripalo MVP-u ogleda Damianu Lillardu koji je na koncu stavio 11 dalekometnih pokušaja i na koncu se zaustavio na 39 poena. Svom učinku je pridodao i šest asista i tri skoka, pa je doma ponio svog Kobea Bryanta – kako se naziva trofej najboljeg pojedinca All-Star susreta.

Nije, doduše, bek Milwaukeeja zabio najviše, epitet najboljeg strijelca pripao je Karlu-Anthonyju Townsu koji je za 27 minuta igre stavio okruglih 50 poena, s tim da se niti on nije libio potegnuti iz daljine pa je ostalo zapisano da je centar Minnesote ispucao 13 trica, a tek su četiri prošle kroz obruč. Zanimljivo, učinak od pola stoljeća poena ostvario je bez da je odlazio na liniju penala.

Od ostalih imena treba istaknuti Tyresea Haliburtona koji se vraća u ritam prije ozljede i koji je za Istok ubacio 32 poena (deset trica), a Jaylen Brown je dodao 36.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAAll StarNBA All-Star

Ostale Vijesti