Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Aliyah Boston izabrana kao prvi izbor WNBA drafta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 09:44

Ove sezone, Boston je vukla Južnu Karolinu ponovo do Final Foura, gdje ih je porazila Iowa

Bivša zvijezda sveučilišta Južna Karolina, Aliyah Boston (21) izabrana je od ekipe Indiana Fevera kao prvi izbor WNBA drafta koji je održan u New Yorku.

Boston, koja igra na poziciji krilnog centra i centra, je odrasla u St. Thomasu na američkim Djevičanskim otocima prije nego što se kao tinejdžerka preselila u Massachusetts kako bi ostvarila svoj košarkaški san.

"Ovo je stvarno poseban osjećaj. Zahvalna sam, prije svega, Bogu što me stavio u ovu poziciju, ali i svima u Indiani, jer su vidjeli nešto u meni. Spremna sam i jedva čekam krenuti na posao," kazala je Boston.

Tijekom sveučilišne karijere imala je prosjek od 14,1 koša, 10,9 skokova i 2,1 blokade. Prošle godine je predvodila ekipu South Carolina Gamecocksa do NCAA naslova, osvojivši nagrade za najbolju igračicu godine, te najbolju obrambenu igračicu godine.

Ove sezone, Boston je vukla Južnu Karolinu ponovo do Final Foura, gdje ih je porazila Iowa, prekinuvši niz Gamecocksa od 42 pobjede.

Indiana Fever je prošlu sezone završila na posljednjem mjestu u WNBA koja ima 12 ekipa, sa svega pet pobjeda i 31 porazom. Posljednji nastup franšize u doigravanju dogodio se 2016.

Drugi izbor drafta imala je Minnesota Lynx izabravši Diamond Miller sa sveučilišta Maryland, koja je prošle sezone bila najbolji sveučilišni bek šuter s prosjekom od 19,7 poena i 6,4 skokova po utakmici.

Maddy Siegrist s Villanove izabrana je kao treća, a karijeru će nastaviti u ekipi Dallas Wingsa.

"Ovo je ostvarenje sna. Trenutačno ne mogu to opisati riječima. Imaš milijun stvari koje ti prolaze kroz glavu," kazala je Siegrist.

(Hina, G)


Tagovi

WNBAamerička košarkakošarka

Ostale Vijesti