Partizan iznenadio Cedevitu na startu ABA lige

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 29.09.18. | 21:59

Neugodan poraz hrvatskog prvaka.

Šok na otvaranju sezone u ABA ligi za Cedevitu. Partizan je pobijedio u Domu sportova s 87-84 i na taj način zadao nove glavobolje treneru Situ Alonsu i njegovim trupama. 

U prvom poluvremenu vidjeli smo pravu blamažu Cedevite. Partizan se poigravao s najboljom hrvatskom momčadi, a već su nakon prve četvrtine imali 11 poena prednosti. Tijekom druge četvrtine prednost je konstantno rasla do najvećih 22 razlike krajem poluvremena, na koje se otišlo s golemih 53:32 u korist Beograđana. 

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiju utakmicu. Prvak Hrvatske je konačno zaigrao obranu kako treba, proradio je i napad gdje su Cobbs i Benite pogodili mnoštvo teških šuteva. Nakon tri četvrtine semafor je pokazivao +13 za goste, što se velikom brzinom počelo topiti i u posljednjoj dionici utakmice. Došla je Cedevita u nekoliko navrata na minimalne zaostatke, ali previše su puta propustili šansu da povedu, najčešće nerezonskim rješenjima Cobbsa. U penal završnici, Partizan je sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja obranio prednost i došao do velike pobjede na otvaranju regionalne lige. 

Najbolji u redovima Cedevite bili su Cobbs i Bell s 19 poena, dok je Benite dodao 11. Goste su predvodili Marinković s 25 te Gagić s 12 poena. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

ABA liga

Ostale Vijesti