Znate li koliko zarađuju zvijezde Formule1?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.08.14. | 13:41

Španjolac Fernando Alonso, Finac Kimi Raikkonen i Nijemac Sebastian Vettel predvode listu najplaćenijih vozača u Formuli 1 ove sezone.

Kolege u Ferrariju, Alonso i Raikkonen, kao i četverostruki svjetski prvak Vettel, zarađuju 22 milijuna eura godišnje, donosi Business Book GP.

Alonso je dugo vremena bio najbolje plaćeni vozač, ali to se promijenilo kada se Raikkonen vratio u Ferrari. Vettel se na tragu svojih uspjeha izborio i za bolja primanja u Red Bullu. No, prema nekim tvrdnjama, uskoro bi moglo doći do malih promjena. Nagađa se kako bi Alonso trebao sam zasjesti na vrh s obzirom da je Španjolac zatražio novi ugovor vrijedan gotovo 40 milijuna eura kako bi ostao u Ferrariju do kraja karijere.

Iako imaju istu plaću, Raikkonen i Alonso ne ostvaraju jednako dobre rezultate na stazi.  Sasvim suprotno. Španjolski vozač trenutno ima čak 88 bodova prednosti ispred svog momčadskog kolege u poretku Svjetskog prvenstva i ove sezone je u svakoj utrci bio bolje plasiran od njega.

Četvrti na listi je Britanac Lewis Hamilton koji zarađuje 20 milijuna eura godišnje, a peti je njegov sunarodnjak Jenson Button sa 16 milijuna. U prijevodu, pet svjetskih prvaka trenutno je i pet najplaćenijih vozača.

Za očekivati je da će uskoro povećanje plaće tražiti Daniel Ricciardo i Valtteri Bottas. Finac je jedna od ovosezonskih zvijezda Williamsa sa tri uzastopna plasmana na postolje, ali trenutno dobiva samo milijun eura godišnje. Ricciardo je pak osvojio dvije utrke i u poretku je ispred Vettela ali godišnja mu je plaća samo 750.000 eura, manje od Adriana Sutila i Pastora Maldonada.

Poredak 22 vozača po visini godišnjih plaća:

Fernando Alonso (Ferrari) €22m
Kimi Raikkonen (Ferrari) €22m
Sebastian Vettel (Red Bull) €22m
Lewis Hamilton (Mercedes) €20m
Jenson Button (McLaren) €16m
Nico Rosberg (Mercedes) €12m
Felipe Massa (Williams) €4m
Nico Hulkenberg (Force India) €4m
Romain Grosjean (Lotus) €3m
Pastor Maldonado (Lotus) €3m
Sergio Perez (Force India) €3m
Adrian Sutil (Sauber) €2m
Kevin Magnuseen (McLaren) €1m
Valtteri Bottas (Williams) €1m
Daniel Ricciardo (Red Bull) €750k
Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) €750k
Jules Bianchi (Marussia) €500k
Esteban Gutierrez (Sauber) €400k
Daniil Kvyat (Toro Rosso) €250k
Max Chilton (Marussia) €200k
Marcus Ericsson (Caterham) €150k
Kamui Kobayshi (Caterham) €150k 

(Foto: Action Images)


Tagovi

izdvajamoSebastian VettelKimi RaikkonenFernando AlonsoAutomotoOstali sportoviFormula 1

Ostale Vijesti