Vettel i Hamilton kao nekad Schumacher i Hakkinen

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.03.17. | 10:38

Ferrari i Mercedes obnovili su rivalstvo i najavili međusobnu borbu za vrh ove sezone.

Mercedes je bez premca dominirao protekle tri godine, no sada bi se napokon trebala vratiti neizvjesnost i zanimljivost na staze što bi trebalo vratiti i popularnost ovom sportu koji i u Hrvatskoj zadnjih godina bilježi pad pratitelja. Sebastianu Vettelu je to bila prva pobjeda od 2015. godine, a tome su uvelike pridonijela nova pravila i odredbe oko aerodinamike. Pretjecanje je postalo znatno teže i to će od vozača zahtijevati puno više nego proteklih godina kada je ipak realno rečeno, Mercedes dominirao na račun osjetno boljeg bolida od konkurencije.

Fanove Formule 1 može veseliti povratak Ferrrarija na veliku scenu. To sigurno budi neke stare osjećaje još iz doba kada je s tom momčadi Michael Schumacher dominirao stazama i vodio velike bitke s Mikkom Hakkinenom, a sada bi njihovo rivalstvo trebali obnoviti Vettel u crvenom i Hamilton u srebrnom bolidu. Nova aerodinamička pravila učinila su bolide težim za upravljanje što se čini pravednim s obzirom da se puno fanova žalilo kako se zapravo utrkuju samo motori i dijelovi, a ne pokazuju vozačke sposobnosti.

Upravo je zbog toga ove sezone Formula 1 doživjela restart, pozitivan restart koji je oduševio fanove diljem svijeta, a u Australiji donio rast od 10% na prodaji ulaznica. Iako je vodstvo napravilo odličan potez i vratilo neizvjesnost u natjecanje, Lewis Hamilton nije zadovoljan i izjavio je kako je gotovo nemoguće pretjecati i pratiti automobil ispred sebe. Možda to ipak govori samo zbog  činjenice kako je završio 10 sekundi iza Vettela i nije uopće uspio izboriti priliku za napad.

Reakcije u oba tabora bile su različite, pomalo i neočekivane, barem kod Mercedesa u kojem nisu bili razočarani već sretni jer napokon imaju konkurenciju, priznali su kako je Ferrari bio brži automobil i čestitali im. Očito je i njima dosta dosadne dominacije bez konkurencije, napokon je netko stavio pritisak na njih. U taboru Ferrarija bilo je i suza radosnica, nazire se ponovna borba za konstruktorski naslov kojeg nisu osvojili još od 2008. godine.

Red Bull u čijim je redovima Vettel dominirao i osvajao naslove trenutno nije u konkurenciji za vrh konstruktorskog poretka za kojeg će se kao i početkom 2000-tih godina boriti Ferrari i Mercedes, te kao nekad Schumacher i Hakkinen, za naslov prvaka dvojica najboljih vozača današnjice, Vettel i Hamilton.

Ujednačavanje bolida i postavljanje pravila u smjeru otežavanja vožnje i pretjecanja ponudit će nam odgovor na kraju sezone tko je bolji vozač, Vettel ili Hamilton. Obojica sada imaju konkurentne bolide, Ferrari se vratio, vratila se draž natjecanja u ovaj najpopularniji automobilistički sport na svijetu. Čeka nas definitivno najuzbudljivija sezona u posljednjih nekoliko godina u kojoj će fanovi zasigurno napokon uživati. Prva utrka sezone izmamila je osmijehe i vratila sunce nad Formulu 1, čekaju nas brojna uzbuđenja u nastavku sezone. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Formula 1FerrariMercedesSebastian VettelLewis Hamilton

Ostale Vijesti