Vettel i Ferrari slavili u Australiji, Alonso vratio McLaren u vrh

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.03.18. | 09:33

Usprkos prvoj startnoj poziciji Hamilton je završio kao drugi.

Pobjedu je u prvoj utrci sezone odnio Nijemac Sebastian Vettel iz Ferrarija, Hamilton je na kraju bio drugi, a treće mjesto zauzeo je drugi Ferrari, onaj Finca Kimija Raikonena. Vettelu je ovo bilo stoto postolje u karijeri čime je ušao u društvu Schumachera, Prosta i upravo Hamiltona ispred kojeg je danas završio. Ukupno mu je ovo bila 48. pobjeda u karijeri.

Vettelu je apsolutno pomogao izlazak safety cara, a pogreške iz Mercedesovog boksa i Hamiltonove na stazi pogurale su Nijemca do pobjede na otvaranju sezone i najave boljih dana za Ferrari koji prošle sezone ipak nije mogao protiv Mercedesa.

Četvrti je bio Daniel Ricciardo iz Red Bulla, a peti Fernando Alonso koji je tako najavio bolje dane i za legendarni McLaren koji se prošle sezone nije mogao nositi s konkurencijom. Drugi Mercedes, onaj Valtterija Bottasa bio je tek osmi.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">INITIAL CLASSIFICATION - LAP 58/58<br><br>Sebastian Vettel takes his third win in Australia<br><br>And with it takes his career podium!<a href="https://twitter.com/hashtag/AusGP?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#AusGP</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/F1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#F1</a> <a href="https://t.co/OekaE51XBO">pic.twitter.com/OekaE51XBO</a></p>&mdash; Formula 1 (@F1) <a href="https://twitter.com/F1/status/977799679512596480?ref_src=twsrc%5Etfw">March 25, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 (Foto: Action Images)

 


Tagovi

Sebastian VettelLewis HamiltonKimi RaikkonenFerrariFormula 1

Ostale Vijesti