Uzbudljiv triler s antiklimaksom: Iskusni veterani iz Indije prejaki za Pavića i Škugora

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.03.20. | 17:32

Indijci su smanjili zaostatak na 2:1, Čilić ima drugu meč loptu.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nije uspjela iskoristiti prvu meč loptu u kvalifikacijskom okršaju protiv Indije za plasman u finale koje će  se krajem studenog održati u Madridu. Nakon pobjeda Borne Goje i Marina Čilića prvog dana, danas su na red došli parovi s kojima smo mogli doći do sveukupne pobjede.

Međutim, iskusni i prekaljeni indijski par Rohan Bopanna i Leander Paes, suvereno su protutnjali kroz meč i ostvarili pobjedu u dva seta, konačnim rezultatom 6:3, 7:6, 5:7.

Činilo se da će to biti praktički jednosmjeran meč od samog starta. 46-godišnji Paes i šest godina mlađi Bopanna nisu dopuštali nikakvo približavanje do break lopte, najviše što su Pavić i Škugor uspjeli izvući bilo je po poen na svakom njihovom servisu. S druge strane, Indijci su napadali svaki Pavićev i Škugorov servis, a osjetna ofenziva isplatila se već kod 2:1 kada su iskoristili prvu break loptu, s kojom su mirno otplovili do prvog seta za 6:3.

U drugom smo vidjeli puno više break prilika, na obje strane. A odmah je startalo s break loptom vremešnih Indijaca. Međutim, uspjeli smo izvući jednu break loptu na Pavićev servis, da bi potom napali Paesa, ali nismo iskoristili svoju prvu break priliku.

Fantastično su se nadopunjavali Paes i Bopanna, uigrana kombinacija kojoj hrvatski par nikako nije mogao stati na kraj. Činilo se kako će se meč brzo privesti kraju nakon što su nam uzeli break na Frankov servis, ali uz pomoć odlične potpore s tribina koju je, ponovno kao i jučer, morao smirivati sudac (sinoć sutkinja), dolazimo do brzog povratka servisa.

Kod njih je Paesov servis 'štekao', dok je kod nas većinom to bio Pavićev koji je na trenutke djelovao indisponirano. Međutim, Mate je pokazao da nema predaje čak iako je u ritmu koji mu ne odgovara previše.

Nastavili smo nizati gem za gem sve do tie-breaka koji se igra do 10 dobivenih poena. Iako smo ponovno prvi izgubili mini-break, ekspresno smo ga vratili, a sjajnim servisima i igrom na mreži kako Pavića, tako i Škugora dolazimo zasluženo do poravnanja u setovima sa 7:6 (11:9).

Potom je stigao odlučujući treći set. Razina nervoze u publici je rasla dok je istovremeno rasla i kvaliteta igre na terenu. Odlične izmjene, uzbudljivi poeni i dobra igra na obje strane kumovali su dva breaka. Prvo su Pavić i Škugor uzeli break pri rezultatu 2:2, ali Indijci se nisu predavali te izjednačavaju na 4:4.

Činilo se kako ćemo otići ponovno, minimalno u 13. igru, ali Škugorov servis je zatrokirao u ključnom trenutku. Indijci su imali vodstvo 6:5 u zadnjem setu, stigli su do meč lopte koju im na kraju poklanja Škugor dvostrukom greškom.

Indija je smanjila na 2:1 ukupno, a sada nam slijedi meč Čilića i Gunneswarana.

Ukoliko Marin pobijedi, prolazimo u finale.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

indijska davis cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaRohan BopannaLeander PaesFranko ŠkugorMate Pavić

Ostale Vijesti