Reuters
Reuters

U ratničkoj utakmici Simeone želi zadati prvi poraz Tuchelovom Chelseaju (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.02.21. | 09:58

Atletico i Chelsea prvu utakmicu osmine finala ne igraju u Madridu već u Bukureštu

Sjajnim utakmicama Liga prvaka prošlog nam se tjedna vratila na veliku scenu, a nadamo se da će ponajbolje svjetske momčadi u istome ritmu nastaviti i u ovome. Utorak nam donosi nova dva susreta, a nekako više pažnje, barem hrvatskim pratiteljima najpopularnijeg klupskog natjecanja, privlači okršaj Atletico Madrida i Chelsea.

S obzirom na novonastalu situaciju povezanu s Covid-19 krizom, domaćina večeras nema, jer se utakmica igra u Bukureštu. Nažalost, nećemo gledati ni izravni sudar Kovačića i Vrsaljka, jer je Šime odustan zbog ozljede, no to ne znači da će nedostajati uzbuđenja. Dapače, očekuje se vrlo neizvjesnih 90 minuta, jer i jedni i drugi su u vrlo dobroj formi, unatoč kiksevima u posljednjem kolu.

Atleticovoj nepobjedivosti, pomalo neočekivano, na kraj je stao Levante, koji je Simeonovoj momčadi zadao prvi domaći poraz još od prosinca 2019. godine. No, unatoč tome, Atletico ima sjajnu sezonu. I dalje je vodeći u LaLigi, s tri boda više i utakmicom manje od gradskog rivala Reala.

Upravo zbog toga puni samopouzdanja ulaze i u eliminacijsku fazu Lige prvaka. Očekivanja su visoka, navijači traže prolaz, a Atletico ima dobra iskustva s Englezima, jer je lani u istoj fazi iz natjecanja izbacio Liverpool.

Međutim, Chelsea nije Liverpool, igra drugačijim sistemom, a i preporodio se otkad je na klupu sjeo Nijemac Thomas Tuchel. Ostali su neporaženi u sedam uzastopnih utakmica, većinu njih su dobili, a pritom primili samo dva gola. Kada znamo kako igra Atletico, tada ova utakmica možda i neće biti toliko privlačna neutralnim promatračima.

>>> Pogledajte specijalnu PONUDU za utakmice Lige prvaka

Najveću promjenu Tuchel je uveo u obranu, koja sada igra s trojicom u liniji i to je urodilo plodom. Momčad je fokusirana na igru, što odgovara i našem Kovačiću, koji se također preporodio. Međutim, ta igra još uvijek nije urodila s nekim visokim postotkom efikasnosti te se Chelsea i dalje muči pred protivničkim vratima. U eri Tuchela nijednom nisu tresli mrežu protivnika više od dva puta.

Da stvar po njih bude gora, večeras se suočavaju s momčadi koja je i više nego sposobna umiriti pritisak protivnika i koja također igra s trojicom u obrani. Atletico je ove sezone primio samo 16 pogodaka u prvenstvu, a nakon što ga je početkom sezone Bayern matirao s 4:0, igrači su se uozbiljili i u Ligi prvaka te u narednih pet utakmica primili četiri gola.

U posljednje četiri utakmice Madrižana u skupini vidjeli smo samo šest golova, u niti jednoj nisu pala više od tri, a s obzirom na to da se i Chelsea u Tuchelovoj eri nije raspucao, danas možemo očekivati dvoboj u kojem će pasti manje od tri pogotka. Drugim riječima, očekuje se tvrdih 90 minuta na bukureštanskom nacionalnom stadionu.

Što se tiče izostanaka, tu nešto više problema ima Atletico, jer Simeone, osim na već spomenutog Vrsaljka, ne može računati na Carrasca, Gimeneza, Herreru i Trippiera. S druge strane, Tuchel ima sve igrače na raspolaganju, osim ozlijeđenog stopera Silve.

IZDVOJENA STATISTIKA:

- Šest od sedam utakmica Chelsea pod vodstvom Tuchela završilo je s manje od tri gola

- Atletico Madrid je u posljednjih šest utakmica u Ligi prvaka zabio samo šest golova, a nijedna od njih nije išla iznad 2,5 gola

- Atletico Madrid je tri od posljednje četiri utakmice u Ligi prvaka odigrao neriješenim rezultatom, a dvije su završile 1:1

- U eri Thomasa Tuchela Chelsea je primio samo dva pogotka i nijednom nije poražen

MOGUĆI SASTAV ATLETICO MADRIDA

MOGUĆI SASTAV CHELSEAJA



Tagovi

Liga prvakaChelseaAtletico MadridDiego SimeoneThomas Tuchel

Ostale Vijesti