Tučnjava oko kebaba spasila je Turskoj šanse za Rusiju

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.09.17. | 10:53

Novi izbornik Turske Mircea Lucescu jučer je skinuo svoj prvi veliki skalp na klupi Turske i zadržao ju u igri za plasman na SP, no to se ne bi dogodilo da bivši izbornik Fatih Terim jedne večeri nije poželio pojesti kebab.

Tadašnji izbornik Fatih Terim i njegova dvojica sinova potukli su se oko kebaba u Istanbulu, epilog je bilo nekoliko modrica i što je puno važnije raskid ugovora za turskog izbornika. Legendarni trener jučerašnjeg suparnika hrvatske reprezentacije te je večeri ostao bez posla i posljedično svojoj zemlji dao šansu za povratak iz mrtvih.

Tu su šansu jučer pretvorili u stvarnost pobijedivši Hrvatsku 1:0 te ostavši u igri za plasman u Rusiju. No, to nije bio jedini ključan događaj za tursku reprezentaciju koji se zbio protekli mjesec.

Iako novi izbornik Mircea Lucescu možda nije bio po guštu navijača i turskih novinara, ali povukao je sve poteze koje su zamjerali Terimu. Jučer je protiv vatrenih zarotirao pola reprezentacije, izvadio Emrea i vratio Sahina u udarnu momčad, te Canera Erkina reinstalirao na lijevu stranu obrane i Turci su proigrali.

Terim bi do konca kvalifikacija vjerojatno forsirao Emrea u vezi i Kaldirima na lijevom beku, koji su frustrirali tamošnju javnost, te vjerojatno završio kao treći ili četvrti u skupini. Ovako je nevina svađa oko kebaba spasila Tursku, vratila joj nadu za plasman na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 16 godina, odnosno povjerenje navijača u nacionalnu momčad.

Turci možda nisu smanjili bodovni zaostatak za vodećim mjestom u skupini, ali dobili su samopouzdanje i zamašnjak koji bi ih mogao odgurati preko ciljne ravnine i toliko željenog plasmana na Mundijal.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Fatih TerimMircea LucescuTurska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti