Bomba: Ferrari na mjesto Vettela doveo nasljednika velikog automobilističkog asa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 15:52

Australac je izvisio.

Ranije smo objavili kako nakon ovogodišnje sezone četverostruki svjetski prvak Formule 1 Sebastian Vettel napušta Scuderia Ferrari, najtrofejniju momčad najelitnijeg svjetskog automobilističkog natjecanja.

Nijemac nije pristao na uvjete produženja koji su mu ponuđeni u Maranellu, no to vođe momčadi nije spriječilo da se već pobrinu za nasljednika. Kako javlja španjolska Marca, novi momčadski kolega talentiranog Charlesa Leclerca postat će tri godine stariji Carlos Sainz Jr.

S obzirom na isušene fianancije od kojih pati i F1 svijet, Sainz će imati dosta manji ugovor u odnosu na Vettela (koji je nakon Lewisa Hamiltona imao najbolji), no opet, špekulira se, puno unosniji nego dosadašnji u McLarenu.

Usporedbe radi, Vettel je prošle sezone zaradio 45 milijuna dolara, dok je Sainz uprihodio svega četiri. Sainz nema obvezu a niti poriv izrazite opcije broj jedan u momčadi, te bi Ferrari tako izbjegao unutarmomčadske ratove poput onog prošle godine.

Španjolac je dao do znanja kako je svjestan pritiska koje nameće bolid Ferrarija, ali isto tako i svog imena i prezimena kojim je naslijedio očekivanja vezana uz oca, po mnogima najvećeg rally asa u povijesti. Spreman je za ulogu timskog igrača u namjeri da pomogne Ferrariju da dođe do prvog konstruktorskog naslova od 2008.

 

 

Ferrari se nada drukčijoj momčadskoj kemiji u odnosu na prošlogodišnju s Vettelom i Leclercom ili spomenutu 2008. s Felipeom Massom i Kimijem Raikkonenom. Sainz, koji kaže da se ne boji toga da bude Leclercovoj sjeni, je treći španjolski vozač u talijanskoj momčadi nakon Alfonsa de Portaga i Fernanda Alonsa, a nakon što je prošle sezone ostvario tek jedno postolje za McLaren, od sljedeće bi trebao imati priliku da se bori za ista iz nedjelje u nedjelju.

Inače, Ferrari se odlučio za 25-godišnjeg Sainza umjesto pet godina starijeg Daniela Ricciarda, s kojim bi možda dobili više konkretne prijetnje po pitanju napada na pobjede, no puno skupljeg vozača i najvjerojatnije motiviranog na borbu za prevlast unutar momčadi.

Skora budućnost pokazat će je li politika novog šefa momčadi Mattie Binotta dovela do željenih rezultata, no prije toga čekaju nas ovosezonska uzbuđenja ad hoc osigurane F1 sezone.

(foto: Reuters)


Tagovi

Daniel RicciardoMcLarenFerrariFelpe MassaKimi RaikkonenCharles LeclercLewis HamiltonCarlos Sainz jrSebastian VettelFormula 1

Ostale Vijesti