Reuters
Reuters

Skandal trese Formuli 1: Verstappen sabotirao Hamiltonov bolid?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 12:31

Do kraja sezone ostale su četiri utrke...

Veliki skandal mogao bi potresti Formuli 1. Nakon završetka kvalifikacija za VN Brazila, koja se vozi u nedjelju od 18 sati po hrvatskom vremenu, prvo je FIA pronašla nepravilnosti na bolidu aktualnog prvaka Luisa Hamiltona, koji je kvalifikacije odvozio najbrže. Elementi stražnjeg krila na bolidu britanskog vozača se previše otvaraju i daju mu dodatnu brzinu i vozaču Mercedesa prijeti kazna.

"Gornji pomični element na stražnjem krilu bolida broj 44 provjeren je radi utvrđivanja usklađenosti s člankom 3.6.3 Tehničkog pravilnika. Ispunjen je minimalni razmak među elementima, ali maksimalni razmak od 85 mm, kada je DRS sustav u funkciji, ne zadovoljava kriterije", napisao je tehnički delegat Jo Bauer u svojem izvješću.

No, ubrzo je 'iscurio' video kojeg je snimio jedan gledatelj, a na kojem se vidi da Max Verstappen, trenutno vodeći u ukupnom poretku, 'prčka' po stražnjem dijelu krila Hamiltonovog bolida. Kako je bilo kakvo dodirivanje bolida prije utrke strogo zabranjeno ako to nije dozvolio FIA-in tehnički delegat, neovisno o tome radi li se o vlastitom ili tuđem bolidu, očekuje se da će i Verstappen dobiti kaznu.

U krugovima Formule 1 odmah su se počele širiti priče kako je Verstappen sabotirao Hamiltonov bolid koji je potom pao na testu tehničke ispravnosti.

Epilog ovog 'skandala' dobit ćemo oko 14 sati po hrvatskom vremenu nakon što FIA porazgovara s nizozemskim vozačem.

Četiri utrke prije kraja Verstappen ima 19 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona čiji Mercedes ima svega bod prednosti ispred Verstappenovog Red Bulla.

Utrka u Brazilu vozi se u nedjelju s početkom u 18 sati po hrvatskom vremenu. Iako je Hamilton odvozio najbrže kvalifikacije krenut će pet mjesta niže zbog promjene dijelova na pogonskoj jedinici Mercedesa, a hoće li biti novih primjena startnog poretka saznat ćemo ubrzo...



Tagovi

Formula 1Lewis HamiltonMax VerstappenMercedesRed Bull

Ostale Vijesti