S ovom postavom Liverpool dogodine skida City s vrha Premiershipa (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 11:20

U igri su osim dogovorenog veznjaka – novi golman i dva ofenzivca.

Čini se kako je Liverpool već krenuo u slaganje momčadi za sljedeću sezonu kojom žele detronizirati Manchester City.

Iako su izborili finale Lige prvaka, tiha patnja svim navijačima Redsa je naslov prvaka Engleske kojeg nisu osvojili već 28 godina. Kako bi stvorili momčad sa dužom klupom, koja bi bila konkurentnija Pepovom stroju, Jurgen Klopp se bacio na posao dovođenja novih pojačanja.

Prva stvar koja će im trebati je novi golman. Iako je Karius u posljednje vrijeme pružio dobre partije, svjesni su i navijači i uprava kako im treba klasa više među vratnicama kako bi ciljali na željeni trofej.

Prvi u redu za dolazak je Romin vratar Alisson koji, premda je primio 7 komada u polufinalu, ipak ima sjajnu sezonu iza sebe i ostaje želja broj 1 za Kloppa. Englezi navode kako su u klubu već planirali započeti pregovore, ali se pretpostavlja kako je Roma postavila previsoku cijenu (nagađa se o cifri od nevjerojatnih 100 milijuna eura). Ipak, na Anfieldu su uvjereni kako će uspjeti sniziti cijenu do kraja transfer roka i dovesti odličnog Brazilca.

Što se obrambene linije tiče, Klopp je vrlo zadovoljan nedavnim pojačanjem Van Dijkom, dok bočni igrači, prvenstveno mladi Alexander –Arnold, pa i nešto stariji Robertson predstavljaju zalog za budućnost.

Za novu sezonu već je dogovoren dolazak Nabya Keite iz RB Leipziga za nepunih 55 milijuna eura. Uz kapetana Hendersona činit će jaki defanzivni blok u veznom redu, kako bi prednji igrači imali potpunu slobodu u kreaciji.

Prvo pojačanje na koje ciljaju u Liverpoolu je Lyonov Nabil Fekir. Fantastični dribler i egzekutor prva je želja Jurgena Kloppa po pitanju igrača u polju ovog trenutka. Pretpostavlja se da bi Lyonov ofenzivac imao sličnu ulogu kao i Philippe Coutinho prije odlaska u Barcelonu – uloga 'duboke desetke' sa velikom slobodom u kretnji na protivničkoj polovici. Navodi se kako će Monacov Thomas Lemar vrlo vjerojatno pristupiti Lyonu, stoga francuski klub ne bi radio nikakve probleme s puštanjem 24-godišnjeg ofenzivca u Liverpool.

Posljednje pojačanje, koje se jedino čini kao poprilično teže izvedivo, jeste još jedan Francuz – Ousmane Dembele. Dvadesetogodišnje krilo Barcelone nije nikoga uspjelo impresionirati u katalonskoj prijestolnici, a Jurgen Klopp je već i prije izražavao simpatije prema bivšem Borussijinom igraču. Iako je Sadio Mane imao odličnu sezonu ove godine, ovdje je ipak riječ o mladom dragulju koji je šest godina mlađi i mogao bi postati ikona Redsa ukoliko ga Klopp uspije dovesti. Naravno, najveći problem predstavljaju zahtjevi Barcelone koja ga je Dortmundu platila 135 milijuna eura prije manje od godinu dana.

Bilo kako bilo, ovako bi mogla izgledati momčad Liverpoola za sljedeću sezonu, kada će im glavni cilj biti skidanje skalpa novom prvaku iz Manchestera.

(Foto: Action Images)


Tagovi

LiverpoolPremiershipJurgen KloppNabil FekirNaby KeitaOusmane DembeleAlisson

Ostale Vijesti