Ronaldinho i Dalić na oproštaju zajedničkog prijatelja: I sa pivskim trbuhom nemilosrdno buši golmane (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.12.19. | 10:28

Kakva institucija.

Da vam netko kaže da je legendarni Ronaldinho osvojio samo jednu Zlatnu loptu, biste li vjerovali toj osobi?

Pomalo nevjerojatno zvuči da je legendarni Brazilac uzeo samo jedan Ballon d'Or u svojoj karijeri, ali tako to vjerojatno ide kada se 'igra za raju, a zanemaruje taktiku'. Nevjerojatni čarobnjak s loptom koji je bio mentor Lionelu Messiju i koji mu je asistirao za prvi pogodak u dresu Barcelone, karijeru je završio u siječnju 2018. godine.

U karijeri je osvojio sve što se osvojiti može, pored Zlatne lopte, tu je i Svjetsko prvenstvo s Brazilom, Liga prvaka s Kataloncima, kao i prvenstvo Španjolske između ostalih. Ipak, više je postao ponat po svojim unikatnim driblinzima kojima je lomio suparničke nogometaše. Igrao je za Paris Saint-Germain i Milan od europskih klubova, a svoje nogometne talente dijelio je i s meksičkom publikom, pored one u vlastitoj domovini.

Nakon odlaska u mirovinu – zlobnici će reći i prije nje – Ronaldinho Gaucho je dobio 'koju kilu viška'. Trenutno 39-godišnji umirovljenik ipak zna odigrati tu i tamo pokoju utakmicu humanitarnog karaktera ili prilikom oproštaja nekog igrača.

Tako se pojavio i na Bliskom istoku, točnije u saudijskom glavnom gradu Rijadu, gdje je oproštajnu utakmicu imao Yasser Saed Al-Qahtani, na kojoj je bio nazočan i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Izbornik svjetskih doprvaka družio se s Andreom Pirlom, Francescom Tottijem, a tamo su bili još i Robin van Persie, Samuel Eto'o, imeđu ostalih.

Ipak, prvo ime definitivno je bio Ronaldinho koji i sa pivskim trbuhom i dalje bušu suparničke golmane. Naime, Brazilac je sve nasmijao prilikom trećeg gola svoje momčadi kada je s pet metara udaljenosti iz sve snage pucao u golmanu te je lopta prošla praktički 'kroz njega' od siline udarca. Gol su s Gauchom svi htjeli proslaviti pa tako i suparnički igrači i sam golman, koji mu nije zamjerio ovu 'egzibiciju'.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/0p3v1/nldosq" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zKV5zXllCyM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(Foto: screenshot)


Tagovi

Zlatko DalićRonaldinho

Ostale Vijesti