Pole position za prvaka! Dominantni Hamilton pomeo Ferrari u Australiji i srušio rekord staze

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 24.03.18. | 13:17

Njegov momčadski kolega nije bio iste sreće.

S drugog i trećeg mjesta startat će crveni bolidi Kimija Raikonena i Sebastiana Vettela, također bivših prvaka. Hamilton je odvozio toliko dobar krug da je srušio rekord staze u Melburneu, a konkurenciju je ostavio šest desetinki iza sebe što je nevjerojatan rezultat.

Ovo je za Hamiltona bio 72. pole position u karijeri, a preostala dva mjesta u top pet na sutrašnjem gridu zauzeli su vozači Red Bulla, Max Verstappen i Daniel Ricciardo. Hamiltonov timski kolega, Valtteri Bottas nije izvukao puni potencijal iz Mercedesovog novog bolida te je zauzeo tek 10. mjesto kvalifikacija.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"> END OF QUALIFYING <br><br>TOP TEN<br>HAM<br>RAI<br>VET<br>VER<br>RIC<br>MAG<br>GRO<br>HUL<br>SAI<br>BOT<br><br>#<a href="https://twitter.com/hashtag/Quali?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Quali</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/AusGP?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#AusGP</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/F1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#F1</a> <a href="https://t.co/PSg9UD4XUr">pic.twitter.com/PSg9UD4XUr</a></p>&mdash; Formula 1 (@F1) <a href="https://twitter.com/F1/status/977443871922810880?ref_src=twsrc%5Etfw">March 24, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Formula 1Lewis Hamilton

Ostale Vijesti