Perišić zabio, pa Inter prokockao dva gola prednosti, Srna asistent, Pjaca upisao prve minute u visokoj pobjedi Fiorentine (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.08.18. | 22:25

Odlične igre hrvatskih nogometaša.

Drugo kolo talijanskog prvenstva bilo je iznimno uspješno za hrvatske nogometaše, barem što se individualnih predstava tiče.

Hrvatski trojac u dresu Intera – Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko – upisali su remi (2:2) na svom terenu protiv Torina, nakon što su prokockali vodstvo od 2-0.

Vrlo angažiranu, i prije svega momčadsku, partiju odigrali su hrvatski nogometaši u dresu Nerazzura u prvom poluvremenu, u kojem su domaći nogometaši u potpunosti nadigrali Torineze. Najviše se istaknuo Ivan Perišić. Hrvatski krilni napadač je u 7. minnuti, nakon asistencije Maura Icardija, iz okreta snažno opalio po golu Salvatorea Sirigua i proparao mu mrežu.

Na 2-0 povisilo je ovoljetno pojačanje u srcu obrane Stefan De Vrij, koji je na asistenciju Mattea Politana pogodio glavom za povećanje vodstva.

S tim rezultatom otišlo se na predah, a već deset minuta nakon početka drugog dijela, ispala je kompletna obrana Interista, na čelu sa vratarom Handanovičem koji je neshvatljivo 'otišao po ćevape' i omogućio Andrei Belottiju zabije pogodak u praznu mrežu za smanjenje vodstva milanskog kluba.

Domaćini su potpuno pali u drugom dijelu, a inicijativu su preuzeli Torinezi koji su nerijetko prijetili preko strijelca Belottija.

Potpuni šok za Inter uslijedio je u 68. minuti kada je Soualiho Meite zabio za izjednačenje i vrlo vrijedan bod za goste.

Imale su obje momčadi nekoliko izglednih šansi za postizanje trećeg pogotka, a Perišićev udarac s vrha šesnaesterca u sudačkoj nadoknadi vratar Sirigu je 'skinuo' sjajnom paradom te se rezultat više nije mijenjao.

Fiorentina je na svom Artemio Franchiju upisala uvjerljivu pobjedu protiv Chieva. Slavile su Viole rezultatom 5-1, a golove su redom zabijali Milenković (8'), Gerson (42'), Benassi (49') i Chiesa (71') i ponovno Benassi u 90. minuti utakmice.

Donedavni vratar Dinama, mladi Adrijan Šemper prosjedio je cijelu utakmicu na klupi za pričuve, dok je Marko Pjaca upisao prve minute za pobjedničku momčad iz Firence ušavši u igru u 74. minuti.

Počasni pogodak za Chievo zabio je u 76. minuti

Nogometaši Cagliarija su ugostili Sassuolo te su upisali rem. Konačni rezultat bio je 2-2, Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad i asistirao za drugi gol, dok je njegov klupski kolega Filip Bradarić ušao u igru u 71. minuti. Bio je ovo debi hrvatskih nogometaša u Serie A, dok je Marko Pajač – također igrač Cagliarija – odgledao cijelu utakmicu s klupe.

Dvostruki strijelac za Cagliari bio je Leonardo Pavoletti (10',73'), a za drugi gol iz kornera mu je asistirao donedavni veznjak Rijeke. Za Sassuolo je pogodak zabio Domenico Berardi u 53. minuti utakmice, te Kevin Prince Boateng u 9. minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca.

 

 

U ostalim utakmicama Udinese je upisao minimalnu pobjedu protiv Sampdorije (De Paul 9'), Frosinone je odigrao bez golova sa Bolognom, dok je Genoa na domaćem terenu pobijedila Empoli rezultatom 2-0 (Piatek 6', Kouame 18').

Ranije danas, SPAL je također minimalnom prednošću odnio tri boda Parmi, a jedini strijelac na utakmici bio je Mirko Antenucci u 49. minuti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

InterIvan PerišićŠime VrsaljkoMarcelo BrozovićFilip BradarićDarijo SrnaMarko PjacaMarko PajačCagliariFiorentinaChievoTorino

Ostale Vijesti