Ozlijeđeni Federer spasio sedam meč lopti i prošao u polufinale (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.01.20. | 10:19

Nova velika pobjeda teniske ikone.

Nevjerojatan meč odigrao je Roger Federer u četvrtfinalu Australian Opena. Drugog je protivnika u nizu pobijedio s 3:2 u setovima, a nakon Johna Millmana, danas je priliku života ispustio Tennys Sandgren, uz napomenu da je njegov poraz još bolniji od onoga što je proživio Australac u prošlom kolu.

Federer je slavio 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3 i time zakazao polufinalni dvoboj protiv boljeg iz dvoboja Novaka Đokovića i Miloša Raonića. Nevjerojatan pothvat izveo je Švicarac koji je u četvrtom setu spasio ukupno sedam meč lopti, a posebno impresivan bio je povratak u tie-breaku kada je gubio 6:3. Nakon preokreta i 10:8 slavlja u trinaestoj igri četvrtog seta, odlučujući je bio jednosmjerna ulica. Federer nije protivniku pružio nijednu break-loptu, dok je on iskoristio jednu od tri i plasirao se u završnicu turnira.

"Imao sam sreće danas, Sandgren je zaslužio ovu pobjedu. Sreća me pogledala jer nisam kontrolirao nijednu od tih sedam meč-lopti koje je imao. Hvala publici i protivniku na odličnoj partiji", rekao je čudesni Švicarac pa objasnio i probleme s kojima se bori:

"Namučile su me noge i leđa, ali sam procijenio da mogu gurati dalje i izboriti se s tim problemom. Tako je i bilo, iako je moglo sve biti gotovo u četiri seta. Dobro poznajem svoje tijelo pa sam bio spreman na takav rizik. Da je problem bio ozbiljniji, sigurno bih se predao."

(foto: Reuters)


Tagovi

Australian OpenRoger FedererTennys Sandgren

Ostale Vijesti