Novi stoper Rijeke: "Veća euforija je u gradu nego u svlačionici"

Vrijeme Čitanja: 7min | ned. 26.02.17. | 08:25

Rijeka lovi povijesni naslov u HNL-u i za sada joj dobro ide, a na tom putu će joj pokušati pomoći, Ante Kulušić, koji uoči današnjeg gostovanja kod Intera, u razgovoru za Germanijak otkriva zbog čega je napustio Tursku nakon osam godina, kako se snašao na Rujevici, kakva je atmosfera u momčadi te može li Rijeka konačno doći do titule...

Ante Kulušić jedan je od igrača koji je redove vodeće momčadi domaćeg prvenstva pojačao u zimskom prijelaznom roku. Stigao je na Rujevicu kao slobodan igrač iz Turske, nakon što nije produljio suradnju s Gençlerbirliğijem i ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Počeo je proljetni dio HNL-a: Rijeka je zaslužila naslov prvaka

Ante Kulušić potpisao za Rijeku!

Drago mi je što sam potpisao za Rijeku“, rekao je odmah na početku razgovora za Germanijak 30-godišnji hrvatski stoper. 'Uhvatili' smo ga u večernjim satima, na povratku s treninga, kad je odradio sve obaveze, a ima ih. Nije mala stvar igrati u redovima trenutno najjačeg sastava 1. HNL.

Kad sam ranije pratio rezultate Rijeke bio sam iznenađen koliko dobro igra i kakve rezultate ima, ali kada sam došao ovdje i vidio da je momčad stvarno kvalitetna i da se dobro radi, više mi to nije iznenađenje, nego normalna stvar“, s oduševljenjem nam priča Kulušić.

Sve unutar i oko momčadi djeluje sjajno, bez pretjerivanja.

Ugodno sam iznenađen s uvjetima koje Rijeka ima na Rujevici. Sve su sredili i kamp je vrhunski“, ističe 'Kula', koji je pun pohvala i za svoju novu momčad.

Imamo dosta mladih igrača, a moram reći da sam se iznenadio s količinom kvalitete i talenta u momčadi. Iznenađen sam kakav je odnos prema radu i kako svlačionica zajednički diše. Zbog toga me i ne čudi ovaj dobar rezultat kojeg imamo“.

Rijeka je na vrhu 1. HNL sa šest bodova prednosti ispred branitelja naslova Dinama i tu planira ostati. Bez poraza je u prvenstvu od 21. veljače prošle godine i dvoboja s 'Modrima' i doista ove sezone izgleda jako dobro. Mukotrpan rad trenera Matjaža Keka te svih unutar i oko kluba je konačno došao na naplatu.

Imamo odličnog trenera koji je maksimalno posvećen svom poslu, zna što radi i kako doći do rezultata. Imamo i karakterne momke i momčad koja na svakom treningu radi 200 posto, tako da rezultati nisu slučajni“, naglašava Kulušić, koji uoči početka sezone nije mogao niti sanjati da će mu zimski prijelazni rok donijeti povratak kući, nakon osam godina provedenih u Turskoj. Odluci o povratku presudilo je više toga.

Bilo mi je stvarno super u Turskoj, međutim, neke su se stvari promijenile u posljednja dva mjeseca otkako je umro predsjednik kluba. To je uvelike promijenilo stanje u klubu. A i supruga mi je pred porod, tako da sam počeo ozbiljno razmišljati o tome da se vratim kući“.

I nije trebao dugo čekati na novi angažman.

Počeo sam pregovore s Rijekom i zatražio raskid ugovora“.

Nisu ga čelnici Gençlerbirliğija baš lako pustili. Nekadašnji kapetan trenutno 11. plasirane momčadi turskog prvenstva bio je omiljen među navijačima, ali i u klubu u kojem je s prekidom od jedne godine, 2014. kada je prešao u novopečenog Balikesirspor, ukupno proveo šest sezona. U svojoj 'turskoj' karijeri je zabilježio 163 nastupa u turskom prvenstvu i postigao 14 golova.

S njima imam vrhunski odnos i samo im je bilo važno da ne potpišem za neki drugi turski klub. Rekao sam im kakva je situacija i da želim ići u Hrvatsku. Čekali su zadnji dan da mi kažu da će me pustiti, samo kako ne bih slučajno dogovorio transfer u Tursku“.  

Ostanak u Turskoj nije mu bio u planu. Uostalom, ne radi se o previše sigurnoj zemlji. Eksplozije, sukobi i nemiri bile su česte scene na ulicama.

Bilo je problema, svi znamo što se događalo, međutim, mi smo živjeli u ekstra sigurnom kvartu. Do ove zadnje godine je u Turskoj stvarno bilo lijepo i ugodno za živjeti, a sigurno da nikome nije svejedno kada se takve stvari događaju u tvojoj blizini. A i obzirom da supruga i ja očekujemo drugo dijete, donijeli smo odluku da rodi u Hrvatskoj. Sada i ja mogu biti bliže njima“.

Osim obiteljskih razloga, svakako je jedan od presudnih faktora u odluci bio taj što Rijeka ove sezone ima velike šanse za osvajanje povijesnog naslova prvaka Hrvatske.

Sigurno da je jedan od presudnih razloga bila ambicija Rijeke u borbi za naslov prvaka. Nije presudio novac jer sam u Turskoj više zarađivao. Jednostavno sam se želio vratiti kući“.

Osam godina u Turskoj, bilo mu je dovoljno, barem za sada, u ovom trenutku karijere i životnih okolnosti.

Dugo sam bio tamo i nisam trebao trčati za novcem i ići negdje dalje van. Malo sam se zasitio toga. Ispala je dobra kombinacija s Rijekom i jako sam zadovoljan, kao i moja obitelj“.

Što se pak Turske tiče, nije isključen povratak jednoga dana, možda i ne u igračkoj ulozi.

Tamo su mi vrata uvijek otvorena. Imam vrhunski odnos u klubu i s navijačima. Nikad se ne zna što će se dogoditi u budućnosti. Možda se vratim kao igrač, trener ili menadžer. To je moj klub i moj grad. Volim te ljude, imamo izuzetan odnos i sigurno da će neke suradnje biti. U kakvom obliku, to ćemo još vidjeti“.

Nagađalo se kako je u kombinacijama za njegovo dovođenje bio i Hajduk.

Ne izlazim u javnost s time kakve sam ponude imao jer mislim da nije korektno“, ogradio se razumljivo Kulušić, budući da je sada igrač Rijeke i sve misli su usmjerene prema tome kako pomoći da se njegova nova momčad do kraja sezone zadrži na vrhu.

Došao sam u Rijeku vrlo motiviran, da se pokažem i dokažem domaćoj publici. Dobro radimo i treniramo. Na treningu se trudim držati ritam i nadam se da ću što prije izboriti mjesto u momčadi i dati svoj maksimum“.

Priliku bi mogao dobiti u današnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Intera u Zaprešiću. Za očekivati je da će Kek umjesto Aleksandra Šofranca na teren prvi puta poslati Kulušića, koji će sa Josipom Elezom činiti stoperski par.

Nemam problema s ozljedama, došao sam zdrav tako da nema nikakvih problema“.

A da nema nikakvih problema pokazao je u pretposljednjoj pripremnoj utakmici i svom prvom nastupu u riječkom dresu kada je u prijateljskom dvoboju protiv Domžala zablistao s dva gola, odveo Rijeku do pobjede i zaradio ovacije navijača s tribina.

 


Nova 'devetka' dočekana je uz pljesak i podršku, a sada se čeka i debi u natjecateljskom susretu, koji se očekuje danas.

Na meni je samo da budem spreman i dobro radim, a trener će izabrati što je najbolje za momčad u tom trenutku. Sve poštujem i želim se nametnuti svojim radom“, poručio je 'Kula'.

Red, rad i disciplina, ne može nikako drugačije pod palicom slovenskog stručnjaka koji vodi Rijeku. Kek je nakon teško izborene pobjede u derbiju protiv Osijeka poručio kako prvenstvo još nije gotovo jer do kraja ima još 15 prepreka.

U svlačionici nema niti malo euforije. Osjeti se doduše uzbuđenje u gradu i među ljudima, ali što se svlačionice tiče, mi idemo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Znamo da nam nitko neće ništa pokloniti i da se trebamo izboriti na terenu, maksimalnim radom i igrom. Mogu potvrditi da nema nikakve euforije. Radimo kvalitetno i želimo stići do cilja“.

Cilj se zna.

Osvojiti naslov. Ali imamo još 15 utakmica za odraditi i idemo korak po korak“.

Prvi korak na rasporedu je već danas, teško gostovanje u Zaprešiću kod Intera u 22. kolu, bliži se i susret s Hajdukom, a ključan će biti derbi s Dinamom osmog travnja na domaćem terenu.

Svaka je utakmica teška, vidjelo se i po gostovanju u Osijeku. Neće biti lako niti sada protiv Intera u Zaprešiću. Uopće ne razmišljamo o Dinamu, niti s kime Dinamo igra, niti što igra, niti kada igramo protiv njih. Jednostavno kad dođe bit će, mi ćemo biti spremni za to“, jasan je Kulušić.

Danas protiv sedmoplasiranog domaćina u Zaprešiću ne očekuje da će lako doći do sva tri boda. Inter ima četiri pobjede ove sezone, uz osam poraza i devet remija, a posljednji je put u prvenstvu slavio protiv Splita 19. studenog. Domaćin ujedno ima i dobar skor protiv Rijeke, budući da od 2007. godine nije izgubio u Zaprešiću od današnjeg protivnika. Osim toga, Zaprešić je jedan od rijetkih terena na kojem Kek nije uspio uzeti sva tri boda.

Trener je napravio odličnu analizu Osijeka u prošlom kolu i sigurno da će isto napraviti i za Inter. Radimo normalno kao i prije svake utakmice. Znao sam prije pratiti Rijeku i vidio sam da je znala kiksati protiv Intera, ali dat ćemo svoj maksimum, odraditi dobru utakmicu i mislim da će rezultat biti plod naše igre na terenu“.

Hoće li Rijeka uzeti puni plijen danas protiv Intera u Zaprešiću i zadržati lijepu prednost pred Dinamom, vidjet ćemo od 17 sati. Tečaj na pobjedu Rijeke je 1,55, na neriješeni ishod 4,20, a na eventualno iznenađenje Intera 8,60. Na ovaj susret možete se kladiti OVDJE.

(Foto: Pixsell/Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ante KulušićRijekaHNL

Ostale Vijesti