Germania
Germania

Novi dresovi za nove prvake: NK Dračice će igrati u novim dresovima koje sponzorira Germania

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.03.23. | 11:47

NK Dračicama iz Đakova želimo puno sreće u natjecanjima u novim dresovima

Germania nastavlja akciju 'Novi dresovi za nove prvake'. Kompleti dresova dodijeljeni su nogometnom klubu Dračice čije su utakmice i društveni događaji lokalne zajednice i mjesto susreta i druženja. Nešto više o klubu ispričao nam je tajnik Mislav Jukić.

"Svaki kvart ima svoju priču, a priča našeg kvarta ispričana je u svakom kutku Lijepe naše. Priča je to o odrastanju, prijateljstvu, životu i najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu koja čini život tako zanimljivim. Zanimljiva je povijest našeg kluba koja seže u daleku 1970. godinu kada je službeno osnovan NK Dračice, a djelovao je sve do 1988. godine. Nakon puno godina stanke, 2015. godine na inicijativu nekolicine mladih entuzijasta ponovno je osnovan nogometni klub Dračice koji postaje jedan od najpopularnijih amaterskih klubova u Hrvatskoj", rekao je Mislav.

Ovaj klub je osim aktrakcijom i rezultatima potaknuo dolazak gledatelja na tribine đakovačkog stadiona.

"Dračice se trenutno natječu u 1. ŽNL Osječko-Baranjskoj te zauzimaju visoko drugo mjesto u svojoj debitantskoj sezoni. Princip kluba pokušavamo održavati na što više volonterskog rada i djelovanja, no već sada u igračkom smislu i smislu napredovanja potrebna su ulaganja. No, većina članova i igrača svoju funkciju obavlja iz čiste ljubavi prema sportu, kvartu, klubu."

Koliko vam znači ova donacija?

"Donacija u vidu garniture dresova, u ovakvoj financijskoj situaciji i više je nego dobra. Svaka majica, svaki rekvizit, svaka kuna dobro je došla jer daje dodatni vjetar u leđa, dodatni elan koji te samo gura naprijed jer vidiš da netko vjeruje u tebe. Zato se ovim putem još jednom i zahvaljujemo. Vjerujemo kako će u ovim dresovima biti ispisana jedna od ljepših stranica dračičke povijesti jer smo trenutno u fazi stabilizacije. Želimo postati respektabilan klub za kojeg će se i po igri i po imenu čuti na području županije, a danas, sutra i šire."

Klubovi se ne dijele na velike i male, u dresovima Germanije se svi mogu osjećati kao šampioni!

Ova inicijativa je pokrenuta kako bi i manji sportski kolektivi osjetili podršku i dobili vjetar u leđa za nove uspjehe, pa će jedan nogometni tim tjedno biti nagrađen vrhunskom opremom, marke Adidas. Akcija uključuje i malonogometne klubove.

Prijave se mogu slati na e-mail adresu [email protected], a trebaju sadržavati sljedeće informacije o klubu: naziv, mjesto, ligu u kojoj se natječu te kratku priču ili zanimljivosti o klubu.

Germania dijeli po 20 kompleta dresova svakoj ekipi – za 18 igrača, plus dva golmanska, a oni mogu biti u boji po želji i s apliciranim grbom kluba.

Pored vrijedne donacije, klubovi mogu očekivati i medijsku promociju, jer će se njihove zanimljive priče naći na portalu https://www.germanijak.hr/ i drugim portalima.

Germania veliku važnost pridaje i društveno odgovornom poslovanju na koje izdvaja značajan postotak godišnjeg budžeta, a sve kako bi zajednici vratili dio onoga što je dala. U skladu s tim Germania osim brojnih jednokratnih donacija potrebitim udrugama i ustanovama sudjeluje i u ekološkim projektima, zdravstvenim akcijama, te stipendira mlade talente, a veliki naglasak stavlja i na sudjelovanje samih zaposlenika u društveno odgovornim akcijama.



Tagovi

novi dresoviNovi dresovi za nove prvakeGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti