Nakon dugog zatišja, Perez krenuo u šoping - 300 milijuna eura za četiri pojačanja (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 20:49

Dugo smo ga čekali.

Nakon što je prošao gotovo cijeli transfer period da Real Madrid nije potpisao neko veliko ime - ne računavši Odriozolu i Viniciusa Juniora koji su još veliki, ali nedokazani talenti na velikoj sceni - dovođenjem Thibauta Courtoisa za cijenu od 35 milijuna eura (prema Transfermarktu) predsjednik 'kraljevskog kluba' započeo je transfer ofenzivu.

Prema pisanjima španjolskog  portala Don Balon, Florentino je spremio 300 milijuna eura za četiri nogometaša koji bi mogli stvoriti nove 'Galacticose'.

Prvi na toj listi je dijete Barcelone i trenutni veznjak Bayern Munchena, Thiago Alcantara. Prema pisanjima većine španjolskih medija, reprezentativac Furije je dogovorio uvjete suradnje s madridskim klubom, a sada se samo čeka da se Perez dogovori s upravom Bavaraca za odštetu. Iako se pretpostavljalo da bi minhenski klub tražio 60 milijuna eura za 27-godišnjeg nogometaša, španjolski novinari prenosi da bi zbog dobrih odnosa dvaju klubova (i deal sa Jamesom), Bayern bio zadovoljan sa 50 milijuna eura.

Osim Thiaga, Don Balon kaže da bi najveća pojačanja trebala doći iz Italije, a za dvojicu nogometaša Florentino Perez je spremio po 100 milijuna eura za svakoga.

Kako je prenio španjolski dnevnik AS, Luka Modrić je prelomio i odlučio ostati u svlačionici novog trenera Julena Lopeteguija, ali činjenica da će početkom rujna on napuniti 33 godine, ne predstavlja Realu utjehu te su se već sada okrenuli budućnosti.

Iako su za njegove usluge zainteresirani i u Juventusu, Sergej Milinković-Savić bi lako mogao Rim zamijeniti Madridom. Perez je spremio 100 milijuna eura za srbijanskog reprezentativca, a s obzirom da je poznato da predsjednik Lazija za nejga traži minimalno 120 milijuna eura, lako moguće je da će predsjednik Reala ponuditi nekog igrača iz Lopeteguijeve svlačionice.

Drugo pojačanje od 100 milijuna zauzelo bi poziciju u napadu, koji je pomalo ostao opustošen nakon odlaska Cristiana Ronalda. Najveća želja čelnika aktualnog europskog prvaka je Mauro Icardi, a 100 milijuna eura čini se kao adekvatna cijena za njegove usluge, poglavito ako Perez na kraju ipak pusti Modrića u redove Nerazzura čime bi planski 'smekšao' čelnike milanskog velikana.

Preostalih 50 milijuna eura, koliko prema Transfermarktu i vrijedi, Real je sačuvao za napadača koji bi zaoštrio konkurenciju Karimu Benzemi, prenosi Don Balon. Riječ je o 27-godišnjem igraču Valencije, Rodrigu.

'Šišmiši' bi sigurno pristali na ovaj transfer, ali pod uvjetom da Atletico Madrid konačno pusti Kevina Gameira na Mestallu, o čemu se piše od početka lipnja.

Do kraja prijelaznog roka ostalo je još dvadesetak dana, a kako piše Don Balon, predsjednik Perez će sigurno uložiti 300 milijuna eura, koliko je predvidio da mu je potrebno za nove Galacticose predvođene novim trenerom Lopeteguijem.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Real MadridFlorentino PerezMauro IcardiThiago AlcantaraRodrigoSergej Milinković-Savić

Ostale Vijesti