Masvidal, Usman @US TODAY Sports
Masvidal, Usman @US TODAY Sports

Najbolja UFC-ova priredba u povijesti: Masvidal i Zheng nokautirani, horor lom noge Weidmana

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.04.21. | 07:58

Shevchenko je ponovno potvrdila dominaciju, Smithova druga pobjeda zaredom nakon poraza od Rakića.

Jedna riječ – Spektakl!

Svi obožavatelji slobodne borbe sigurno su uživali u UFC-ovoj priredbi 261, a mnogi već sad, svega nekoliko sati nakon što je ista završila, uvjeravaju kako je riječ o najboljem UFC-ovom eventu otkako je organizacije.

I vjerojatno su u pravu.


Na 'main cardu' imali smo tri borbe za titulu, borbu bivšeg prvaka srednje kategorije i bivšeg izazivača poluteške. Svih pet borbi završeno je prekidom.

Prije svega, istaknimo kako je u glavnoj borbi večeri Kamaru Usman još jednom pokazao kako mu nadimak Noćna Mora nije dodijeljen bez razloga. Iako su mnogi davali veliku šansu Masvidalu, Nigerijac je ponovno bio na zavidnoj razini te je u konačnici na početku druge runde nokautirao BMF-a, Jorgea Gamebreda Masvidala.

Pad MasvidalaPad Masvidala


Naravno, i sam uvod u glavnu borbu večer bio je spektakularan. Thug Rose Namajunas uoči borbe bila je bivša prvakinja, da bi nakon nje postala nova/stara prvakinja slamka kategorije. Prekrasan high kick odsjeo je točno na bradi Kineskinje Zhang koja je nakon udarca samo klonula, Namajunas je zatim nasrnula na nju dovršiti posao, ali za to nije bilo potreba te je sudac prekinuo borbu već nakon 1:18 u prvoj rundi.

Udarac kojim je Namajunas postala nova/stara prvakinjaUdarac kojim je Namajunas postala nova/stara prvakinja


Borba između Valentine Shevchenko i Jessice Andrade bila je, kolikogod da to čudno zvučalo, odrađivanje posla Kirgistanke za koju je ovo bio samo još jedan dan u uredu. Andrade je prošle godine odlučila na skok iz slamka u muha kategoriju, ali Shevchenko je svijet za sebe. Od dolaska u UFC, Kigristanku je dva puta porazila Amanda Nunes, posljednji put krajem 2017. godine, a nakon toga Shevchenko je nanizala sedam pobjeda.

Druga borba glavnog dijela večer bila je ona koju nazivamo hororom. Bivši prvak Chris Weidman sukobio se sa Uriahom Hallom, ali borba je potrajala tek 17 sekundi. Amerikanac se odlučio borbu otvoriti jednim low-kickom, kako bi blokirao njegov udarac Hall je samo malo podigao nogu s poda pa je došlo do čistog udarca 'kost o kost'. Za sve one slabijeg želuca predlažemo da preskoče ponovljenu snimku ovog meča. Horor ozljeda bivšeg prvaka i četvrta pobjeda zaredom Halla.

Grozan lom noge bivšeg prvakaGrozan lom noge bivšeg prvaka


Dodajemo samo za kraj kako je u prvoj borbi glavnog dijela večeri Anthony Smith upisao pobjedu tehničkim nokautom budući da je doktor zabranio Jimmyju Cruteu povratak u ring nakon prve runde. Podsjetimo, Smith je u ovaj ogled ušao kao zamjena nakon što se povukao Johnny Walker, ali bivši izazivač nije imao milosti prema talentiranom i opakom Australcu koji gotovo pa nije mogao stajati na nozi od svih silnih low kickova primljenih u prvoj rundi.

U svakom slučaju, UFC 261 ostat će zapamćen kao jedan od najboljih evenata ikada jer da pet borbi iz glavnog dijela večeri završi nokautom nešto je čemu se apsolutno nitko nije mogao nadati. Dana White trlja ruke jer vrijednost kompanije nakon ovakvih događaja drastično raste…


Tagovi

UFCKamaru UsmanJorge MasvidalDana White

Ostale Vijesti