NAJAVA DANA: Zagrijavanje za ponovni susret s Ligom prvaka

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 21.10.19. | 06:59

Pogledajte što nas očekuje od sportskih događanja.

18:00 AEL LIMASSOL – AEK LARNACA

Od 18:00 sati na rasporedu je utakmice šestog kola ciparskog prvenstva između AEL Limassola i AEK Larnace. Domaćin je nakon pet uvodnih kola na osmom mjestu. Na početku sezone, izuzev zadnjeg kola, ih krasi tvrd i neefikasan nogomet. AEK je bolje ušao u sezonu te se nalaze na četvrtom mjestu s devet bodova, ali i s praznom rubrikom poraza. Posljednji susret ove dvije momčadi je završio s pet pogodaka, no ako se pogledaju utakmice prije toga moglo bi se reći da je to bilo slučajno. Gosti, za koje od ove sezone igra Ivan Fiolić, su uvalili pet komada Achnasu, koji nije loša momčad, pa smo nekako mišljenja da su danas bliže pobjedi. No, očekuje nas borbena utakmica, pravi derbi.

19:00 GOTEBORG - DJURGARDEN

Od 19:00 sati na rasporedu je 28. kolo švedske Allsvenskan lige između Gotenborga i Djurgardena. Švedska liga je ove sezone iznimno zanimljiva, Djurgarden bi eventualnom današnjom pobjedom stigli na dva boda prednosti samo dva kola do kraja ispred Malmoa, Hammarbyja i AIK-a. Gosti čekaju na naslov dugih 14 godina, a uz današnju utakmicu čeka ih i teško iskušenje u zadnjem kolu protiv solidnog Norrkopinga. No, slijedeće kolo Malmo i AIK igraju svoj dvoboj pa bi netko od njih mogao otpasti. Djurgarden ima sedam pobjeda u nizu protiv današnjeg takmaca, a i danas su veliki favoriti te je za očekivati njihov trijumf.

19:00 MIDTJYLLAND - RANDERS

Od 19:00 sati na rasporedu je utakmica 13. kola danske Superlige između Midtjyllanda i Randersa. Domaćini su trenutno vodeća momčad lige, dok su gosti solidni četvrti. U međusobnim susretima Midtjylland ima šest vezanih pobjeda, a Randers na puni plijen čeka već 20 utakmica. No, moramo naglasiti da su današnji gosti na čak osam vezanih pobjeda u svim natjecanjima, što je dokaz da domaćine danas čeka težak posao. Međutim, jedno je sigurno danas će se jedan niz prekinuti.

19:00 BEROE – SLAVIA SOFIA

Od 19:00 sati na rasporedu je utakmica 13. kola bugarske Parva lige između Beroe i Slavije. Dvoboj sedmog i osmog na tablici. Beroe ove sezone igra dobro na svom stadionu, imaju četiri pobjede i samo jedan poraz od objektivno najbolje momčadi Ludogoretsa. No, Slavia je nezgodna u gostima, jako teško gube, ali i teško pobjeđuju. U međusobnim susretima današnji je domaćin nešto bolji, ali će se danas namučiti za tri boda.

19:00 BODO/GLIMT – MJONDALEN

Od 19:00 sati na rasporedu je utakmica 25 kola norveške Eliteserien izmežu Bodo/Glimta i Mjondalena. Dugo su današnji domaćini držali vrh tablice te su jako blizu bili povijesne titule. No, u posljednje vrijeme su prosuli sve što su gradili tokom sezone i dopustili bijeg Moldeu na osam bodova, s utakmicom više. U međusobnim dvobojima Bodo je puno bolji, a u trenutnom su nizu od tri pobjede. Domaćini i dalje sanjaju titulu, a da bi dalje snivali moraju za početak dobiti momčad koja je trenutni fenjeraš i u nizu od sedam utakmica bez pobjede. Međutim, i gosti se moraju spašavat, tako da očekujemo čvrstu utakmicu.

20:30 ARMINIA BIELEFELD – HAMBURGER SV

Derbi njemačke druge lige sačuvan je za početak novog tjedna. Prvoplasirani HSV dolazi u goste trećeplasiranoj Arminiji u Bielefeld, a razlika među ova dva kluba iznosi samo dva boda. Između se ugurao Stuttgart koji ima dvadeset bodova poput kluba iz Hamburga. Gosti su najefikasnija momčad prvenstva koja prima najmanje golova, dok je Arminia druga najefikasnija momčad 2. Bundeslige. Prošle sezone, Hamburger je na svom travnjaku upisao sigurnu pobjedu (3-0), dok je Arminia uzvratila kasnije u veljači sa 2-0. Sve u svemu, slijedi nam neizvjesna utakmica.

20:45 BRESCIA – FIORENTINA

Viole već godinama ne igraju an zavidnoj razini. Drže se na sredini ljestvici i nikako da naprave pravi iskorak ka Europi. Trenutno drže deseto mjesto ljestvice s pet bodova prednosti nad Brescijom. Gostima za ovaj susret nedostaje Federico Chiesa, ali sjajno raspoloženi Franck Ribery je dovoljan zalog za optimizam navijačima iz Firence. Uz to, igraju jako dobro, imaju tri uzastopne prvenstvene pobjede, a za poraz ne znaju od prvog dana rujna kada su izgubili od Genoe. S druge strane, Brescia igra toplo-hladno i ove sezone nemaju niti jedan remi u sedam odigranih kola.

20:45 LENS – AUXERRE

Drugoplasirani Lens traži pobjedu večeras protiv neugogdno Auxerrea, kako bi ostali 'dahtati' za vratom prvoplasiranom Lorientu. Zaostaju četiri boda za prvom momčadi prvenstva, uz utakmicu manje, stoga motiva ne nedostaje. Lens i Auxerre su najefikasnije momčadi prvenstva iza Le Havrea, stoga bismo ovdje mogli vidjeti nekoliko golova. Prošle sezone, Lens je na svom travnjaku slavio rezultatom 2-0, dok je u gostima bio bolji rezultatom 2-1.

21:00 SHEFFIELD UNITED – ARSENAL

Topnici se, ponovno, nalaze na petom jestu ljestvice. Međutim, eventualnom pobjedom na današnjoj utakmici popeli bi se na treće mjesto preskočivši Chelsea i Leicester. Ipak, Sheffield nije mačji kašalj, iako se nalaze na 15. mjestu ljestvice. Treba, ipak, naglasiti kako su Topnici u puno boljoj formi sa pet pobjeda u zadnjih šest utakmica (od toga dvije u EL), a Sheffield ima tek jednu pobjedu u posljednjih šest susreta. Međutim, svi porazi ove sezone dolazili su s minimalnom gol razlikom, a namučili su i Liverpool, Sunderland, Southampton i Leicester. Bit će ovo vrlo zanimljiv ogled.

21:00 FROSINONE – LIVORNO

Derbi začelja za kraj dana gledamo u talijanskoj Serie B. Posljednjeplasirani Livorno dolazi kod izravnog konkurenta Frosinonea, koji se nalazi na 18. mjestu – samo dvije pozicije bolje od gostiju. Ipak, iako ih dijele samo dva boda razlike, Frosinone je favorit u ovom dvoboju. Razlog je prvenstveno domaći teren koji 'život znači' u nižim ligama. Zadnji put kada su se ova dva kluba susrela u prvenstvu bilo je prije pet sezona – posljednja utakmica završila je bez golova u Livornu, dok je Frosinone ranije te sezone bio uvjerljiv s 5-1 na svom travnjaku. Mvidjet ćemo koliko su – i jesu li – se odnosi promijenili u međuvremenu. Stanje na tablici sugerira da nije došlo do nekih promjena.

(foto: Pixsell)


Tagovi

najava danakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti