Najava dana: Zadar gostuje kod Partizana, Inter dočekuje Udinese, zabavno i u BiH

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Partizan – Zadar, 19.00

(Nogomet, ABA liga)

Partizan igra promjenjivu sezonu u ABA ligi je zabilježio već šest poraza, a danas lovi pobjedu kojom bi doigravanje završio na drugom mjestu. Zadar je pak sigurni šesti, no, nakon dva vezana poraza hrvatski prvak želi upisati veliku pobjedu i dokazati da može igrati sa svima, pa tako i skupocjenim Partizanom.

Udinese – Inter, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Inter ove sezone igra toliko dominantno da Nerazzurre samo čudo može spiječiti da ne dohvate svoj 20. naslov, odnosno drugu 'zvijezdicu' na dresu. S pobjedom u Udinama Inter bi sedam kola prije kraja bio na +14 od Milana. No, Udinese će se žestoko boriti, imaju tek tri boda više od zone ispadanja i svaki bod im je bitan. Posljednja utakmica u Udinama završila je 3-1 pobjedom Udinesea, no u zadnje dvije utakmice na San Siru Inter je uvjerljivo slavio s ukupnom gol-razlikom 7-1.

Zrinjski – Zvijezda, 18.00

(Nogomet, Premijer liga BiH)

Zrinjski je pobjedom u Banja Luci stigao na -9 od vodećeg Borca. Prvak će teško obraniti naslov, ne i nemoguće. Danas se očekuje uvjerljiva pobjeda Plemića jer im u goste stiže poslijednja Zvijezda 09, koja ima čak sedam bodova manje od zone spasa. Zrinjski se uz to želi osvetiti Zvijezdi za 1-2 poraz u prošloj utakmici odigranoj u Ugljeviku krajem prošle godine.

Široki Brijeg – GOŠK Gabela, 18.00

(Nogomet, Premijer liga BiH)

Sudar dva hrvatska kluba u susjednoj BiH. Široki je sedmi, relativno siguran od ispadanja, a GOŠK ima jednak broj bodova kao i Tuzla City i Željezničar koji je u zoni ispadanja. GOŠK-u ova utakmica više znači, no za pobjedu nad hrvatskim rivalom ne zna od 2017., odnosno u zadnjih sedam utakmica.

Dinamo Kijev – LNZ Čerkasi, 14.30

(Nogomet, Premier liga Ukrajine)

Zagrebački Dinamo navija za kijevski jer, u slučaju da Šahtar ne osvoji naslov Ukrajine, a zagrebački Dinamo osvoji naslov Hrvatske, Plavi bi imali velike šanse za direktni plasman u Ligu prvaka. Kijevski imenjak ovaj dvoboj dočekuje s pet bodova manje od Šahtara, ali i utakmicom manje. LNZ je relativno siguran od ispadanja, tako da Kijevljanima ova utakmica ima puno veći značaj.

Casa Pia – Estoril, 21.15

(Nogomet, Liga Portugal)

Casa Pia ima 30 bodova, tek dva više od Estorila. Obje momčadi su u opasnosti od ispadanja, budući da 16. Estoril ima sedam bodova manje od Case Pije i pet manje od Estorila. Status će im se dosta pogoršati ako danas izgube, stoga možemo očekivati jednu vrlo čvrstu i izjednačenu utakmicu.

Racing Sandander – Alcorcon, 20.30

(Nogomet, Segunda)

Racing se nalazi u dobroj formi i grčevito se bori ne samo za mjeto koje vodi u doigravanje za Primer, već i za direktni plasman u Elitu. Prije ovog kola drugi Eibar bježao mi je samo dva boda i Racingov cilj je nastaviti utrku za drugo mjesto. Aclorcon je u zoni isapdanja, ali mu ostanak nije daleko. Vrlo važna utakmica za obje momčadi.

Auxerre – Troyes, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Auxere predvodi ljestvicu Ligue 1, a Troyes je u zoni ispadanja. Auxerre pobjedom odlazi na +7 od prvih pratitelja, a Toryes bježi iz zone ispadanja. Auxerre je dakako favorit, no očekuje ga opasni protivnik koji se bori za 'goli život'.

Al Ahly – Enppi, 22.00

(Nogomet, Premier liga Egipta)

Najtrofejniji afrički, ali i svjetski klub (po ukupnom broju trofeja) drži nevjerojatno 11. mjesto prvenstva Egipta! No, ta pozicija vara, jer Al Ahly ima 10 bodova, ali i sedam utakmica manje od Al Ittihada i Al Masryja, odnosno 10 bodova i osam utakmica manje od današnjeg suparnika Enppija. Dakle, s tih potencijalnih 24 bodova, Al Ahly bi bio na +14 u odnosu na Enppi, sada je na -10.

Igre na srćeu mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti