Germania
Germania

Najava dana: Veliki nogometni derbiji u Osijeku, Manchesteru i Napulju

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili

Rijeka – Varaždin, 15.00

(Nogomet, HNL)

Rijeka se nakon poraza od Dinama u prošlom kolu nada vratiti pobjedama i održati se na vrhu HNL-a. Na Rujevicu stiže Varaždin koji je u zadnjem kolu izborio remi protiv Hajduka, ali je onda u Kupu doživio težak poraz. Rijeka je favorit u ovoj utakmici, ali niti Varaždinci nisu sasvim bez izgleda na gostujućem terenu.

Osijek – Dinamo, 17.30

(Nogomet, HNL)

Veliki derbi tekućeg kola HNL-a na rasprodanoj Opus Areni na kojoj domaći Osijek dočekuje zahuktali Dinamo. Zoramn Zekić je pod pritiskom, nakon ispadanja iz Kupa očekuje se veliki rezultat, a sada se mora vaditi protiv Modrih koji u posljednje vrijeme igraju sjajan nogomet. I jedni i drugi će tražiti pobjedu, no gostima je ona u ovom času puno bitnija.

Burnley – Bournemouth, 14.00

(Nogomet, Premier liga)

Burnley je zajedno sa Sheffieldom na dnu engleske Premier lige i trenutno izgleda kao sigurni putnik u drugoligaški rang. Bournemouth je na komotnom 14. mjestu s 28 bodova ili osam bodova vieš od crvene zone. Burnleyu bodovi trebaju više, no Bournemouth je ove sezone pokazao kako je ipak kvalitetniji protivnik.

Man. City – Man. United, 16.30

(Nogomet, Premier liga)

Veliki mančesterski derbi na Etihadu na koji Man. United dolazi u ulozi velikog autsajdera. Iako je nezahvalno davati takve uloge u derbijima kao što je ovaj, no City je ušao u svoju sada već tradicionalnu dobru formu koncem sezone i djeluje kao momčad koju je nemoguće pobijediti. O izdanju Građana ovisi i ishod ove utakmice...

Napoli – Juventus, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Napoli je daleko od svoje lanjske šampionske forme i ove sezone izgleda neprepoznatljivo. Tom svjedoči i tablica talijanskog nogometnog prvenstva na kojoj momčad iz Napulja sjedi na razočaravajućem devetom mjestu s 40 bodova ili 29 manje od vodećeg Intera. Juventus je trenutno druga momčad Serie A s 57 bodova i vodi veliku bitku s Milanom koji je drugi s bodom manje. Juveu trebaju bodovi u ovoj utakmici, ali Napoli će se teško predati bez borbe.

PSV – Feyenoord, 14.30

(Nogomet, Eredivisie)

PSV je izdominirao konkurenciju u ovogodišnjem izdanju nizozemske nogometne lige i stoji sam na vrhu ljestvice sa 65 bodova, odnosno deset više od današnjeg protivnika Feyenoorda. PSV nema još niti jedan poraz u ligi, a sigurno da se gosti za koje nastupa Luka Ivanušec nadaju da će biti prvi kojima je to pošlo za rukom. PSV je favorit, ali neznatni.

Köln – Bayer, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Xabi Alonso vodi Apotekare prema bundesligaškoj tituli i to radi na briljantan način. Bayer je u 23 utakmice skupio 19 pobjeda uz četiri remija i sada ima sedam bodova više od Bayerna uz utakmicu manje. Pobjedom u Kölnu, Leverkusen bi stavio jednu ruku oko pehara naimjenjenog prvaku i dodatno uništio moral Bayernu koji se do kraja prvenstva nada kiksevima rivala.

Atletico – Betis, 16.15

(Nogomet, La Liga)

Atletico Madrid želi sačuvati četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka ispred Athletica i pokušati se približiti Barceloni koju mu ispred bježi pet bodova. Momčad Diega Simeonea igra pormjenjivo u posljednje vrijeme, a sada mu na noge dolazi Betis. Momčad iz Seville je poražena od Dinama u Konf. Ligi, ali u La Ligi igra i dalje jako dobro. Atletico je unatoč tome favorit, ali i Betis ima svoje šanse u ovom ogledu.

Athletic – Barcelona, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Athletic je trenutno peta momčad La Lige, sa samo tri boda manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Ove sezone je momčad iz Bilbaa pobjeđivala Atletico u La Ligi, dok je u četvrtfinalu Kupa Kralja pala Barcelona s 4-2. Ernesto Valverde radi sjajan posao na klupi Athletica, a sada mu dolazi na noge Barcelona koja igra poprilično neuvjerljivo ove sezone. Xavi je najavio odlazak s klupe, uslijed slabih rezultata, ali sigurno da se Katalonci neće predavati do konca sezone. Ovo je utakmica koju bi mogao odlučiti jedan pogodak.


 


 


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti