Najava dana: Velik dan za Vatrene i Bornu

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 08.09.20. | 07:05

Pogledajte što smo izdvojili iz ovog, za hrvatski sport sadržajnog dana.

TENISKI TIP 18:00 Ćorić – Zverev

Ne možemo se oteti da je ovaj US Open, na baš povijesna, ali veoma dobra prilika Borni Ćoriću za dobar rezultat. Igra odlično, ima iza sebe jednu nevjerojatnu pobjedu nakon rijetko viđenog povratka za naše tenisače (protiv Tistispasa), nakon čega i jednu uvjerljivu pobjedu od 3:0 nad opasnim Thompsonom. U četvrtfinalu se ne može žaliti na snagu protivnika a Alexander Zverev to svakako jest, ali dojam je da, u najmanju ruku, Borna nije bez šansi (ako ne i da je blagi favorit) jer ima do sada 3:1 u karijeri protiv Nijemca, trenutno sedmopasiranog na ATP ljestvici. Ne treba zaboraviti na činjenicu da u turniru nema Federera i Nadala od ranije, a od prekjučer radi suspenzije ni Novaka Đokovića. 

NOGOMETNI TIP 18:00 Armenija – Estonija

Dvoboj poraženih iz prvog kola grupe 2 Lige C. Armenci su poraženi u Sjevernoj Makedoniji u utakmici jedanaesteraca. Primili su oba s bijele točke, a jedan počasni od tamo i zabili duboko u sudačkoj nadoknadi. Estonci su upisali neugodan domaći poraz od isto tako (nekad i Vatrenima) neugodnoj Gruziji. Nijedan nacionalni sastav nije u nekoj formi. Armenija je zadnji put pobijedila 8. rujna 2019., a Estonci još dalje, 26. ožujka iste godine.

NOGOMETNI TIP 20:45 Belgija – Island

Crveni vragovi otvorili su Ligu nacija pobjedom protiv Danske i to na gostujućem terenu. Završilo je 2:0, a dojam koji su ostavili bio je u najmanju ruku jednako dobar kao i rezultat. Što se Islanđana tiče, oni su kod kuće minimalno poraženi od Engleske, ali su pred kraj utakmice promašili kazneni udarac. Danas će biti bez svoje najveće zvijezde Gylfija Sigurdssona, tako da im šanse rapidno padaju. Spomenimo i da su u premijernom izdanju Lige nacija ove momčadi također bile u istoj skupini. Belgija je tada upisala dvije glatke pobjede bez primljenog dola, možda je to određena sugestija za okladu u ovom dvoboju.

NOGOMETNI TIP 20:45 Danska – Engleska

Gordi Albion je jučer potresla vijest o tome da je mladi dvojac Foden – Greenwood izbačen iz reprezentacije jer su u kamp dovodili djevojke. Hoće li ih to poremetiti i koliko, tek treba vidjeti, no svakako nije ugodna vijest uoči teškog gostovanja na Parkenu. Danci su do prošlog vikenda imali niz od gotovo četiri godine bez poraza u službenim utakmicama, ali su Belgijanci to prekinuli. Teško da će Danci dozvoliti dva kiksa u nizu, a tečaj na dvoznak je itekako primamljiv.

NOGOMETNI TIP 20:45 Francuska – Hrvatska

Dalićevi izabranici moraju se vaditi nakon katastrofalnog poraza u Portugalu. I dok je rezultat 4:1 jako loš, što tek reći za igru Vatrenih koja je bila još gora i samo je čudesna partija Dominika Livakovića sačuvala hrvatsku mrežu netaknutom prvih 40 minuta. Ono što je najgore, iskupljenje za poraz moramo tražiti kod svjetskih prvaka Francuza. Trikolori su u prvom kolu s 0:1 slavili u Švedskoj, a prema posljednjim vijestima, Kylian Mbappe vrlo vjerojatno neće nastupiti što je olakotna okolnost za Hrvatsku. 

NOGOMETNI TIP 20:45 Švedska – Portugal

Drugi dvoboj u našoj skupini odigrat će se na Friends Areni, gdje je Švedska prije tri dana poražena od Francuza. Prije toga su nanizali osam domaćih utakmica bez poraza u raznim natjecanjima, no zato su u posljednjih pet domaćih dvoboja protiv Portugala osvojili samo bod. No, to je tek statistička crtica iz povijesti, a u ovom je dvoboju nekako najizglednije igrati na manje golova, što tradicionalno dobro prolazi u utakmicama Švedske.

NOGOMETNI TIP 20:45 Cipar – Azerbajdžan

Dvoboj drugog kola grupe 1 Lige C dvije poražene reprezentacije iz prvog kola. Azerbajdžanci, koji su nacija brzorastućeg nogoneta, su poprilično kiksali jer su izgubili kod kuće od Luksembruga nakon što su vodili. Ni sâm Luksemburg nije reprezentacija koja sjedi prekriženih ruku te su i oni od nogometne nacije koja je bila kanta za napucavanje napredovali do neke koja svakom može pomrsiti račune. Cipar je po nekoj bliskoj povijesti još i pola klase ili klasu iznad, no Crna Gora ih je nadjačala na njihovom terenu u prvom kolu. Stevan Jovetić, igrač kakvog Ciprani jednostavno nemaju, bio je autorom oba gola.

NOGOMETNI TIP 20:45 Luksemburg – Crna Gora

Na neki način ''derbi'' grupe. Oba sastava ulaze u dvoboj s tri boda na kontu na račun prvog kola, a Faruk Hadžibegić ima u grupi uvjerljivo najtalentiraniji kadar na raspolaganju. Domaća javnost od njega opravdano očekuje da je pokori, no danas im sigurno neće biti lako. Do sad su ove dvije nacionalne vrste igrale samo jednom. U prijateljskoj 2013. i to baš u Luksemburgu. Crnogorci su tad slavili pobjedu 4:1.

KOŠARKAŠKI TIP 00:30 Milwaukee Bucks – Miami Heat

Možda priča ovog doigravanja. Heat je poveo s 3:0 protiv najbolje momčadi regularne sezone i jedne od prva tri favorita za naslov. Dokaz koliko matchupovi znače u NBA i koliko ti nema spasa ako ti protivnik ne odgovara. Sedamdesetpetogodišnja povijest lige kaže da su Bucski gotovi jer nitko nikada nije vratio od deficita 0:3 u seriji i prošao (tri su puta momčadi došle do 3:3 nakon 0:3 samo da bi izgubile sedmu). Ali ne vjerujemo vam ako nam kažete da vam nije prošlo kroz glavu da bi Bucski možda mogli biti prvi. Prvi korak u tom smjeru su napravili, smanjili na 3:1, iako se i to dogodilo ''na ho-ruk'', i to tako da su od 12. minute igrali bez Giannisa čija noga ipak nije izdržala. Hoće li Grk istrčati u ovoj utakmici ili ne, i igraju li uopće s njim bolje nego bez njega, i ako da, ima li Budenholzer kohones da to sam sebi prizna – saznat ćemo večeras.

KOŠARKAŠKI TIP 03:00 Houston Rockets – Los Angeles Lakers

Nakon što su u prvoj utakmici Rocketsi ponovno razotkrili slabosti Lakersa, u drugoj su se uozbiljili i izjednačili na 1:1. LeBronu je samo jedna asistencija nedostajala za triple-double, Davis je ubilježio 34 poena uz 63 posto šuta iz igre, a dobro su s klupe odreagirali i Kyle Kuzma, Markieff Morris te povratnik Rajon Rondo s deset poena i devet asistencija. Kod Houstona je izostala izdašnija pomoć s klupe osim Danuela Housea, a Russell Westbrook, blago rečeno, nije imao svoju večer.

(Foto: Igor Kralj/Pixsell )


Tagovi

najava danakladionica

Ostale Vijesti