ANDY BUCHANAN /Pool via REUTERS
ANDY BUCHANAN /Pool via REUTERS

Najava dana: Utakmica odluke za Vatrene i prva pretkola Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.06.21. | 08:00

Pogledajte što sam za danas odabrali iz bogate ponude

ČEŠKA – ENGLESKA 21:00

(Nogomet – Euro)

Dvoboj za prvo mjesto u grupi. Česima odgovara i neriješeno zbog bolje gol-razlike, no Engleska je u ovoj utakmici naravno favorit. Gordi Albion na domaćem terenu nije impresionirao, no Česi su ostavili dosta dobar dojam u prve dvije utakmice. Ipak, sve osim pobjede Engleza predstavljalo bi iznenađenje.

HRVATSKA – ŠKOTSKA 21:00

(Nogomet – Euro)

Što reći o ovoj utakmici? Hrvatska s pobjedom može biti druga, Škotska je s pobjedom treća, ali prolazi dalje. Hrvatska nikada u povijesti nije pobijedila Škote, no Vatreni su kvalitetnija momčad, a domaćinima fali i ponajbolji igrač Billy Gilmour.

PHOENIX SUNS – LA CLIPPERS, 03:00

(Košarka, NBA, playoff)

Ozljede su dobro uzdrmale obje ekipe. Clippersi bi sigurno izgledali potpuno drugačije uz Leonarda i Sergia Ibaku koji se oporavlja od operacije leđa, dok isto vrijedi i za Sunse. Prva utakmica je plesala u “egalu” do posljednje četvrtine kada su domaći “stisnuli” i došli do prve pobjede. Danas nas čeka sličan scenarij, no epilog će biti upitan.

RIVER PLATE – PLAZA COLONIA, 20:00

(Nogomet, Urugvaj 1)

Plaza Colonia je u prošlom kolu dobila Liverpooll Montevideo. Pobjeda je jako bitna pred derbi kola, jer oni, baš kao i Rivel Plate imaju po 13 bodova. Ova utakmica ima sve predispozicije da bude tvrda, uz opasku da River Plate nije pobjedio u međusobnim ogledima još od 2017. godine. Posljednja četiri puta redom su pobjeđivali gosti, i to rezultatom 0-2

RAUHEIM – RAUFORSS, 18:00

(Nogomet, Norveška 2)

Ranheim polako preuizima epitet davljenika u Norveškoj, a Rauforss efikasne ekipe koja redovito puni mreže protivnika.. Postigli su u šest kola 12 golova, ali su primili 10. To može biti neugodno, ali su svakako sposobniji od domaćina koji je do sada tradicionalno bili njihova boljka. Ranheim je dobio četiri od poslednjih pet utakmica ovih takmaca, a samo jednom je ishod bio neodlučen.

POLJSKA – BRAZIL, 20:00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Poljaci su posjlednju pripremnu utakmicu odigrali sa Letonijom koja ih je pošteno namučila. Na kraju, ali tek poslije produžetaka, Poljaci su slavili sa 75:73. Prije toga dobili su Tunis, no, ne smijemo ni zaboraviti sraz sa Rusima koji su ih dobili sa 63:78. Brazil prošle godine nije bio loš na američkom kontinentu, tako da će se Poljaci morati potruditi u znatnoj mjeri kako bi dokazali da su jači.

FOLGORE – PRIŠTINA 20:00

(Nogomet, Liga prvaka kvalifikacije)

Put prema finalu počinje danas. Preliminarna kvalifikacijska runda nogometne Lige prvaka nudi priliku momčadima iz zemalja s najslabijim europskim koeficjentom. Primjerice, u ovom dvoboju sastaje se ekipa iz San Marina i ekipa s Kosova. Pobjdu bi trebali odnijeti gosti, no iznenađenja su uvijek moguća, pogotovo u ovom stadiju priprema za sezonu pred nama

HB TORSHAVN – INTER ESCALADES

(Nogomet, Liga prvaka kvalifikacije)

Isto vrijedi i za ovaj susret. Nogometna egzotika s Farskih Otoka protiv malenog Intera iz Andore. Gostima je ovo tek druga po redu sezona u ovoom natjecanju dok Torshavn pamtimo već godinamna. Uglavnom su odmah ispadali uz poneku iznimku.

U. HUMBERT – M. KECMANOVIĆ, 12:00

(Tenis, ATP Mallorca, trava)

Ugo Humbert je 31. Tenisač ATPliste, do sada se četiri puta viđao sa Miomirom Kecmanovićem, a dobio samo jednom. As iz susjedne Srbije trenutno nije u najboljoj formi, valja imati u vidu da Francuzu leži travnata podloga. Teško, ali ne i nemoguće da Kecmanović dobije ovaj meč. Podsjećamo Humbert dolazi na ovaj meč kao pobjednik jakog turnira u Halleu.

A. MANNARINO – D. THIEM, 12:00

(Tenis, ATP Mallorca, trava)

Mannarino protiv Dominika Thiema, petog reketa svijeta, neće imati puno šansi. Osam puta je igrao Austrijanca, i svaki put je izgubio. Ako je prebolio loše igre iz proteklog perioda, Dominic Thiem bi na ovom susretu trebao opravdati ulogu favorita bez daljnjeg. 


 


Tagovi

Germania Sport kladionicakladionicakladioničarski dannajava dana

Ostale Vijesti