Najava dana: US Open i NBA u prvom planu

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.09.20. | 07:24

Iz današnje najave izdvajamo...

NOGOMETNI TIP 17:30 KuPS – Rovaniemi

Najavu dana počinjemo s možda najvećim zicerom dana, ne zbog kvalitete KuPS-a već zbog ne kvalitete Rovaniemija. Domaćini su nakon 12 kola na trećem mjestu, dok su gosti uvjerljivo zadnji s tek dva boda i u nizu od devet utakmica bez pobjede. KuPS je posebno dobar na svom stadionu gdje su do sad upisali pet pobjeda, a jedino je HJK odnio pobjedu. Tečaj na pobjedu domaćina nije visok, ali bi bilo veliko iznenađenje da ne prođe.

TENISKI TIP 18:00 Azarenka – Mertens

Meč dana na ženskom dijelu US Opena igra se između Azarenke i Mertens. Bjeloruskinja je prva tri kola prošla dvokorakom, dok je u zadnjem kolu dopustila Muchovoj set. Belgijanka je također u sjajnoj formi, što dokazuje prazna rubrika u izgubljenim setovima. Zanimljivo da se ove dvije tenisačice nikad do danas nisu susrele, a kladionice u njihovom prvom setu daju blagu prednost Azarenki, međutim Mertens će skupo prodati kožu…

TENISKI TIP 18:00 Pironkova – Williams

Serena ne briljira, no ponovno je među osam najboljih. Za polufinale igra protiv Pironkove, koja je svojevrsno iznenađenje dosadašnjeg turnira jer je izbacila imena poput Muguruze, Vekić i Cornet. Međutim, kladionice joj danas ne daju prevelike izglede protiv vremešne Williams. Ove dvije tenisačice su do sad odigrale četiri međusobna meča u kojima je svaki put slavila Serena, no posljednji je bio 2015. godine.

TENISKI TIP 18:00 Rublev – Medvedev

Ruski okršaj u četvrtfinalu US Opena dat će jednog polufinalista. 22-godišnji Rublev je 14. igrač svijeta, a do sad je u turniru izgubio samo jedan jedini set, u prošlom kolu od Berrettinija. To dovoljno govori o formi ovog Rusa, no nasuprot će imati sunarodnjaka koji brani status prošlogodišnjeg finalista. Štoviše, on je bio još uvjerljiviji – sve je protivnike pomeo bez izgubljenog seta. Potencijalno odličan meč u najavi.

TENISKI TIP 18:00 De Minaur – Thiem

Mladi Australac Alex De Minaur imao je nešto trnovitiji put do četvrtfinala. Na tom je putu 28. igrač svijeta svladao nekadašnju veliku nadu svjetskog tenisa a danas veterana Richarda Gasqueta, a poslije u pet setova i odličnog Kačanova, 16. igrača svijeta. Dominic Thiem je treći igrač svijeta i drugi nositelj te, nakon diskvalificiranja Novaka Đokovića, možda prvi favorit turnira. Jedini koji mu je uzeo set na turniru jest Marin Čilić, a s glatkih 3:0 je izdominirao i talentiranog Kanađanina Auger-Aliassimea.

NOGOMETNI TIP 19:00 Maccabi Haifa – Željezničar

Jedina utakmica danas pretkola Europske lige. Naime, utakmica je trebala biti odigrana prije dva tjedna kad i ostale, no odgođena je za dva tjedna kasnije radi pozitivnih testova na koronavirus igrača sarajevskog kluba. On je dobro započeo sezonu, barem što se tile BiH Premijerlige i trenutno s banjalučkim Borcem dijeli prvo mjesto, ali i s utakmicom manje. Maccabi ima promjenjive rezultate u skorijem razdoblju, no nema sumnje kako će ovo biti izazovno gostovanje za igrače Amara Osima.

NOGOMETNI TIP 19:00 Helsingborg – Kalmar

Derbi donjeg doma švedske Allsvenskan lige igra se između Helsingborga i Kalmara. Domaćini su trenutno na 14. mjestu, dok su gosti odmah iza. U međusobnim susretima u posljednje vrijeme domaći teren je igrao veliku ulogu pa tako Helsingborg danas ima laganu ulogu favorita. Neće ovo biti neka nogometna poslastica, no borba za važne bodove neće izostati.

KOŠARKAŠKI TIP 20:30 Virtus Bologna – Cremona

U Italiji se igra Superkup košarkaške Lega A. Virtus u svojoj dvorani u petom kolu dočekuje Cremonu. Domaćini su krenuli furiozno s tri pobjede, no u posljednjem kolu su izgubili od gradskih rivala Fortituda. Cremona je s druge strane upisala samo jednu pobjedu te je potpuno jasno tko je danas favorit.

KOŠARKAŠKI TIP 00:30 Boston Celtics – Toronto Raptors

Nakon što u četvrtoj utakmici nisu imali svoj dan, Celticsi su ponovno odradili vrhunski posao u petoj i riješili utakmicu već u prvom poluvremenu. Ostaje vidjeti imaju li Raptorsi snage da izbore sedmu utakmicu, s obzirom da je dojam da Boston jednostavno lakše dolazi do pobjede i da je Toronto za njih bolji matchup. Prođu li ovu seriju i vrati li im se Gordon Hayward još u fazi kad su ‘’unutra’’, Kelti bi se lagano mogli smatrati pritajenim favoritom za prsten.

KOŠARKAŠKI TIP 03:00 Denver Nuggets – Los Angeles Clippers

Kad su na visini zadatka i Kawhi Leonard i Paul George, Clippersi rijetko gube. A u trećoj utakmici su bili te je Doc Rivers sa svojim igračima uzeo drugu pobjedu u seriji. Nikola Jokić zadavao je solidne probleme Ivici Zubcu, no nitko drugi od Srbinovih suigrača nije išao preko 20, a tako se ne može protiv najdubljeg rostera u ligi. Jamal Murray izmučio je Kawhija u drugoj utakmici i ovaj je to shvatio ozbiljno – ostavio ga na ispod 30% šuta iz igre, i to uz solidnu potrošnju, te izveo blokadu koja će se još dugo prepričavati.

(foto: Action Images)


Tagovi

najava danakladionica

Ostale Vijesti