Germania
Germania

Najava dana: Turski nogomet, regionalna košarka i NBA

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.12.23. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Hatayspor – Beşiktaş, 18.00

(Nogomet, Super lig)

Momčad Beşiktaşa se strašno muči u turskom prvenstvu ove sezone i trenutno je na skromnom petom mjestu s velikim bodovnim zaostatkom za vodećim klubovima – Fenerom i Galatom. No, to zbači da bi danas u gostima kod Hatayspora mogli zaigrati otvorenij i konkretniej od samog starta u potrazi za sva tri boda protiv inferiornijeg protivnika.

Kasimpasa – Risespor, 15.00

(Nogomet, Super lig)

Rizespor igra dosta dobro ove sezone i trenutno sjedi na šestom mjestu turskog nogometnog prvenstva s 25 bodova iz 16 utakmica. Nije ni Kasimpasa puno lošija – današnji domaćin je na devetom mjestu s tri boda manje i nada se da bi na domaćem terenu mogoa ojačati taj saldo. No, vjeorjatnije je da nas očekuje neizvjesna utakmica.

Darussafaka – Fenerbahçe, 17.00

(Košarka, Super lig)

Davno su prošli dani kada je Darussafaka imala ogorman budžet i bila jedan od ponajboljih turskih klubova. Trenutno je u turskom prvenstvu na polovičnom omjeru od šest pobjeda i šest poraza, što je dovoljnio tek za 11. mjesto prvenstvene ljestvice. A nije niti Fener briljantan ove sezone, turski velikan u domaćem prvenstvu ima omjer 9-3 i drži četvrto mjesto, a između toga je, uostalom, na klupu stigao i Šarunas Jasikevičius.

Mega – Igokea, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Igokea je imala sjajan ulazak u regionalnu sezonu i bila je jedno od najugodnijih iznenađenja. No, momčad iz Laktaša je malo pokvarila dojam pritv Cibone u prošlom kolu u kojem je izgubila na svom parketu rezultatom 87-91. Sada će imati priliku za iskupljenje protiv mlade Mege koja je kvalitetom ipak nešto skromnija.

New York – Milwaukee, 18.00

(Košarka, NBA)

Knicksi u Madison Square Gardenu na Božić je tradicija u New Yorku – ovo će biti 56. put da Knicksi igraju na Božić. Ove godine će njujorška momčad ugostiti momčad s najboljom formom u NBA ligi, Milwaukee Buckse, pobjednike posljednjih šest susreta i momčad u kojoj su dva najveća superstara Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard konačno usuglasili suživot pod istim krovom. Bucksi su osjetni favoriti.

Denver – Golden State, 20.30

(Košarka, NBA)

Veliki miting zvijezda u božićnjem programu ugostit će Denver. Dva posljednja prvaka, domaći Nuggetsi i Golden State Warriorsi odmjeri će snage u Rocky Mountainsu u ogledu koji favorizira domaći klub. Warriorsi su se zahuktali i trenutno igraju sjajno, no Nikola Jokić će teško dozvoliti poraz u večeršanjoj utakmici.

LA Lakers – Boston, 23.00

(Košarka, NBA)

LeBrona Jamesa gledamo kako igra na Božić gotovo dva desetljeća. Ogled protiv Bostona bit će mu rekordni 18., a povrh toga ima i najviše poena postignutih na Božić (460). Izjednačen je s prijateljem i bivšom suigračem Dwyaneom Wadeom po broju pobjeda na Božić (deset) i sada ima priliku dodati još jedan rekord u svoju knjigu. No, ipak je Boston favorit u ovoj utakmici na gostujućem parketu.

Miami - Philadelphia 02.00

(Košarka, NBA)

Joel Embiid aktualni je MVP lige i legitimni kandidat za obranu te titule. Iako, njegova igra izgleda nešto drugačije nego protekle sezone – više igra leđima i radi puno više problema iz reketa. I najveća je opasnot za momčad Miamija u ovom ogledu. Iako, ima i Miami svog konja za utrku – Jimmy Butler obožava važne utakmice.

Phoenix - Dallas, 04.30

(Košarka, NBA)

Dva igrača će najvjerojatnije obilježiti dvoboj Dallasa i Phoenixa, a njihova imena su Luka Dončić i Kevin Durant, dvojac koji igra sjajnu sezonu do sada. Obojica su u razgovorima oko MVP naslova osnovnog dijela sezone. No, pobjedu će donijeti klupe i manji broj ozlijeđenih igrača. Kod Sunsa nedostaje Beal, a Dallasu Irving, stoga nas očekuje neizvjestan dvoboj.

 

 


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti