Germania
Germania

Najava dana: Tudor opet protiv Juventusa, trećeligaš sanja finale njemačkog Kupa, igra se pet utakmica Premier lige i tri Eredivisie

Vrijeme Čitanja: 7min | uto. 02.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Juventus – Lazio, 21.00

(Nogomet, Coppa Italia)

Tri dana nakon prvenstvenog sraza u Rimu koji je domaćin odlučio u svoju korist pogotkm Adama Marušića u posljednjoj minuti sudačke nadoknade eto revanša, ali u Kupu, točnije prvoj polufinalnoj utakmici (uzvrat je 23. travnja). Igor Tudor se kao novi trener rimskih Nebeskoplavobijelih osokoljen debitantskim trijumfom želi pokazati u Torinu protiv svog bivšeg kluba čijoj klupi se u budućnosti nada, a kud ćeš bolje prilike za oduševiti željenog poslodavca nego ga pobiejditi. Massimo Allegri je pod pritiskom, četiri utakmice Stara dama nije slavila, postoji bojazan da bi se mogao kompromitirati naizgled siguran plasman u Ligu prvaka, jer Juve je treći, s osam bodova više od petoplasirane Rome. Laziju je važniji od ove prve polufinalne utakmice subotnji rimski derbi u kojem je Roma formalni domaćin, no nekim rotacijama unatoč neće Tudorova nova 'squadra' podići nogu s gasa...

Saarbrücken – Kaiserslautern, 20.45

(Nogomet, DFB-Pokal)

Saarbrücken ugošćuje Kaiserslautern u utorak u polufinalnom okršaju DFB Pokala na stadionu Ludwigspark. Kaiserslautern je pobijedio Herthu BSC 3-1 na Olympiastadionu u Berlinu u svojoj posljednjoj utakmici, što je bila njegova četvrta pobjeda zaredom u njemačkom kupu ove sezone. Kaiserslautern je pobijedio u posljednjem susretu između ovih klubova, slavivši 3-1 u utakmici 3. lige na Fritz-Walter-Stadionu u travnju 2022. Kaiserslautern je u zadnje vrijeme bolji od Saarbrückena, neporažen u zadnja četiri dvoboja. Saarbrücken traži svoju prvu pobjedu u utakmicama između ova dva kluba od studenog 2020. U četiri natjecanja DFB Pokala na domaćem terenu ove sezone, Saarbrücken je postigao osam, a primio tri gola, bez poraza je kod kuće u tri susreta u svim natjecanjima. Podsjećamo da su u Saaru ove sezone u kupu padali Karlsruhe, Bayern, Enintracht Frankfurt i Borussia Mönchengladbach. Neće biti iznenađenje padne li i K'lautern!

Newcastle – Everton, 20.30

(Nogomet, Premier liga)

Kako se sezona Premier lige bliži kraju, Newcastle United želi izgraditi zamah za sljedeću sezonu utakmicama poput susreta u utorak na St. James' Parku protiv Evertona, koji se nada da će ostati podalje od mjesta za ispadanje.

Newcastle United je na osmom mjestu s 43 boda, postigao je 63 gola i primio 51. S devet utakmica do kraja, Magpiesi zaostaju za petoplasiranom Aston Villom 13 bodova za mjesto u Europskoj ligi. Newcastle je dobio svoju posljednju utakmicu Premier lige 4-3 kod kuće protiv West Ham Uniteda, produživši svoj niz bez poraza kod kuće na četiri.

Everton je pretrpio 2-1 poraz kod Bournemoutha na Vitality Stadiumu u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici, produživši svoj niz bez pobjede na 12 (pet remija) te je na 16. mjestu s 25 bodova (šest oduzetih). Toffeesi su samo tri boda izvan zone ispadanja s devet preostalih utakmica.

Prethodni međusobni susret Everton je dobio 3-0 na Goodison Parku u prosincu.

Nottingham Forest – Fulham, 20.30

(Nogomet, Premier liga)

Nakon što je već osigurao mjesto u sljedećoj sezoni Premier lige, 12-plasirani Fulham s visoka gleda na gostovanje na City Groundu u utorak navečer kod Nottingham Foresta, koji se bori za opstanak, jer nakon 30 kola je 17. sa samo 22 boda (četiri oduzeta zbog administrativne kazne). Fulham ima tri pobjede, poraz i remi u zadnjih pet kola, dočim je Nottingham Forest pet kola bez pobjede (dva remija, tri poraza) plus poraz i ispadanje iz FA Cupa od Manchester Uniteda.

Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u Premier ligi, Fulham je u prosincu slavio s 5-0 na Craven Cottageu. Fulham je u posljednje vrijeme bio bolji od Nottingham Foresta s pobjedama u tri uzastopna susreta, od rujna 2022. Cottagersi su nabili gol-razliku 10-2 tijekom tog svog pobjedničkog niza.

Na domaćem terenu ove sezone Nottingham Forest ima četiri pobjede, četiri remija i sedam poraza u 15 natjecanja Premier lige. Fulham će nastojati riješiti loš niz rezultata u gostima ove sezone jer ima pet remija, osam poraza i samo dvije pobjede.

Bournemouth – Crystal Palace, 20.45

(Nogomet, Premier liga)

Bournemouth igra za ponos u utorak na Vitality Stadiumu znajući da će izbjeći ispadanje prije utakmice Premier lige protiv Crystal Palacea, koji se nalazi u sredini ljestvice uoči njihovog gostovanja. Bournemouth je na 13. mjestu s 38 bodova, tri pobjede i remi u zadnja četiri kola, dok je Crystal Palace na 14. mjestu s 30 bodova, li neporažen tri kola (dva remija i pobjeda). Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u Premier ligi, Bournemouth je slavio s 2-0 na Selhurst Parku u prosincu. Marcos Senesi i Kieffer Moore bili su strijelci.

Burnley – Wolverhampton, 20.45

(Nogomet, Premier liga)

Kako se sezona Premier lige bliži kraju, Wolverhampton Wanderersi žele izgraditi zamah za sljedeću sezonu utakmicama poput susreta u utorak na Turf Mooru protiv Burnleya, koji želi poboljšati svoje šanse da izbjegne ispadanje. Naime, Burnley je na 19. mjestu s 18 bodova, četiri boda od zone ostanka osam utakmica prije kraja. Burnley je igrao 2-2 u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja, produživši svoj niz bez poraza na tri (jedna pobjeda, dva remija). Wolvesi su pobijedili u posljednjem susretu Premier lige između ovih momčadi, trijumfirajući 1-0 na stadionu Molineux u prosincu. Hwang Hee-Chan postigao je jedini pogodak za Vukove u 42. minuti.

West Ham – Tottenham, 21.15

(Nogomet, Premier liga)

Motiv plasmana u Ligu prvaka i dalje je pred trenurno petoplasiranim Tottenhamom koji ima tri boda manje ali i utakmicu manje od Aston Ville, koja u ovom kolu dočekuje Manchester City. West Ham United je na sedmom mjestu sa 44 boda, postigao je 49 golova, ali primio čak 54. S osam utakmica do kraja, Hammersi zaostaju za petoplasiranim Spursima 12 bodova, teško će do mjesta u Europskoj ligi. West Ham je poražen 4-3 u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige na St. James' Parku protiv Newcastle Uniteda, prekinuvši tako niz od četiri utakmice bez poraza (dvije pobjede, dva remija). West Ham je pobijedio u posljednjem susretu Premier lige između ovih londonskih rivala, slavivši 2-1 na stadionu Tottenhama u prosincu.

Vitesse – Sparta, 18.45

(Nogomet, Eredivisie)

Vitesse je na 17. mjestu sa 17 bodova u 27 kola, bori se za ostanak, izgubio je svoju posljednju utakmicu u Eredivisie 0-2 protiv AZ-a, produživši svoj niz bez pobjede na četiri (jedan remi, tri poraza). Sparta je pobijedila u posljednjem međusobnom prvenstvenom susretu ovih klubova, u rujnu 1-0, a u zadnje je vrijeme bolja od Vitessea, neporažena u posljednjih šest srazova u ligi (pet pobjeda, jedan remi). Vitesse traži svoju prvu ligašku pobjedu od rujna 2020.

Excelsior – PSV Eindhoven, 20.00

(Nogomet, Eredivisie)

PSV je prošli vikend doživio svoj prvi ligaški poraz ove sezone, 1-3 protiv NEC-a na Goffertstadionu u Nijmegenu te prekinuo niz od 26 utakmica bez poraza, no ostao je na vrhu ljestvice sa 72 boda, 10 više od Feyenoorda nakon 27 kola. Excelsior je na 16. mjestu sa 22 boda, poražen 0-3 u svojoj posljednjoj utakmici Eredivisie u De Adelaarshorstu protiv Go Ahead Eaglesa, produživši svoj niz bez pobjede na devet (dva remija, sedam poraza). Zadnji međusobni, prošlog rujna, pripao je PSV-u 3-1. K tome, PSV je u posljednje vrijeme bio bolji od Excelsiora, neporažen u posljednjih 11 utakmica Eredivisie (pobjeda 10, neodlučenih 1). Excelsior traži svoju prvu ligašku pobjedu protiv Elektroničara od travnja 2015. PSV je za to vrijeme nabio gol-razliku 33-6. Prema tome... Dabome!

Fortuna – NEC Nijmegen, 21.00

(Nogomet, Eredivisie)

NEC-ova posljednja utakmica Eredivisie završila je trijumfom od 3-1 nad PSV-om kod kuće, ostavljajući Nijmegenčane na petom mjestu s 42 boda u 27 kola. ortuna Sittard je na 10. mjestu sa 34 boda, a izgubila je svoju posljednju utakmicu Eredivisie 0-4 protiv Sparte u Rotterdamu, prekinuvši tako niz od četiri utakmice bez poraza (tri pobjede, jedan remi). U prethodnoj utakmici između ovih dviju klubova NEC je trijumfirao 4-1 na svom Goffertstadionu u prosincu. Fortuna traži svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između ova dva kluba od svibnja 2022.

Futsal Dinamo - MNK Torcida, 19.00

(Mali nogomet, doigravanje PH)

Posljednjeg sudionika polufinala hrvatskog malonogometnog prvenstva saznat ćemo u dvoboju između Futsal Dinama i Torcide koja se od 19 sati igra u Domu sportova II. Futsal Dinamo slavio je u prvoj zagrebačkoj utakmici sa 6-1, a Torcida je uzvratila u Splitu s 3-2 pobjedom. Nakon 40 minuta igre rezultat je bio 2-2, a Torcida je do pobjede stigla golom Tonija Legčevića iz deseterca, u posljednjoj minuti drugog produžetka. Domaći su favoriti, pobjednika u polufinalu čeka Pula.

Split – KK Dinamo, 20.30

(Košarka, Premijer liga)

Košarkaši Dinama su praktički izgubili četvrtu poziciju koju su hvatali nakon dva poraza od izravnog konkurenta Cedevite Junior te Cibone pa sada do kraja imaju za obraniti peto mjesto ispred Zaboka. Split je pak na drugom mjestu i nije u nekoj bajnoj formi, ali na Gripama su Žuti veliki favorit. A i Slaven Rimac nije najsigurniji na mjestu trenera, pa je pobjeda imperativ u ovom nadmetanju.






 


 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti