Najava dana: Tri hrvatska kluba na novoj prepreci prema Europskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 24.09.20. | 08:00

Pogledajte što nas očekuje.

NOGOMETNI TIP 19:00 Malmo – Lokomotiva

Lokosi idu u goste kod momčadi trenera legendarnog Jon Dahla Tomassona, a igrači su poprilično optimistični pred put. Taj optimizam nije narušio ni jako loš početak sezone, ispadanje od Rapida iz kvalifikacija za Ligu prvaka kao ni činjenica da su trenutno na pretposljednjem mjestu HNL-a s tek četiri osvojena boda. No nije preostalo puno Tomićevim igračima. Uoči sezone dogodio se veliki egzodus najboljih igrača iz svlačionice, a na to su došli problemi s pojedincima pozitivnima na koronavirus. Ipak, dogodi li se uspjeh u Švedskoj, sezona bi mogla u vrlo ranoj fazi nagnuti se nazad na ispravne tračnice.

NOGOMETNI TIP 19:00 Floriana – Flora

Ovu utakmicu izdvajamo jer će ona dati Dinamova protivnika u playoffu. Florianu je u ranijoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka svladao Cluj i tako uskratio privilegiju da igraju protiv Modrih, no Maltežani do nje možda dođu ''zaobilaznim'' putem. Za to će morati svladati jednog davno Dinamova znanca, Floru iz Tallina (Dinamo je 2001. slavio s dva puta po 1:0, strijelci Tomislav Gondžić i Renato Pilipović). Prethodno su slavili protiv još jednog, skorijeg Dinamovog suparnika Linfield (2008., 2:0 i 1:1, Mandžukić dva puta i Drpić).

NOGOMETNI TIP 20:00 Galatasaray – Hajduk

Nekadašnji velikani Bilih, Ivica Šurjak i Aljoša Asanović, najavljuju kako Hajduk nema što izgubiti u Istanbulu. Šteta je što najvjerojatnije neće igrati Radamel Falcao – bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se recimo Vušković, kojem se predviđa velika karijera, nosio s njim. Fatih Terim će vjerojatno još neke zvijezde odmarati s obzirom da mu je Hajduk došao točno između derbija s aktualnim prvakom Bašakšehirom i turskog klasika protiv Fenera. To je ono gdje možda Hajduk treba tražiti svoju šansu, no ne treba zaboraviti kako je Galatasaray velik, bogat i moćan klub, koji je bio jedan od hitova prijelaznog roka 2019. kad su doveli ni manje ni više nego 13 igrača.

NOGOMETNI TIP 20:15 Wolfsburg – Desna

Kad je u pitanju njemački prvak iz 2009. nas naravno najviše zanimaju Josip Brekalo i Marin Pongračić. Šteta je što bivši dinamovac, koji je na St. Denisu zabio prvijenac u dresu Vatrenih, na kraju nije realizirao transfer u Atalantu. Za pretpostaviti je da bi taj klub bila idealna sredina za njegov daljnji razvoj. Pongračić još čeka svoj debi u reprezentaciji, a ozljeda koja ga je u tome spriječila imat će isti efekt i na ovu utakmicu. Bez obzira na to, ukrajinska Desna ne bi trebala biti nepremostiva prepreka.  

NOGOMETNI TIP 20:30 Milan – Bodo/Glimt

Milanezi su dobro krenuli u novu sezonu Serie A. S obzirom da je dvostrukim strijelcem bio Zlatan Ibrahimović čime je neutralizirana Bologna, već se pokazuje kako je najbolji posao kluba bio njegov ostanak. Nakon toga, nadamo se, konačni otkup Ante Rebića. Norveški Bodo/Glimt je prije četiri dana u gostima svladao velikana Brann iz Bergena, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Europsku ligu, zanimljivo, svladali su dva kluba iz Litve, odnosno dva Žalgirisa. Najprije Žalgiris iz Kaunasa sa 6:1, potom i Žalgiris iz Vilniusa 3:1.

NOGOMETNI TIP 20:30 Legia – Drita

Najslavniji poljski klub zanimljiv nam je zbog dva naša igrača, Josipa Juranovića koji se klubu pridružio krajem srpnja te Domagoja Antolića koji je u Varšavi već starosjedilac. Također, tu je i bivši Riječanin Marko Vešović. Legia je svakako favorit protiv Drite, kluba koji je ligu Kosova osvojio u foto-finišu. Prosuli su u nekoliko zadnjih kola lijepu bodovnu zalihu, da bi na kraju bili bodovno izjednačeni s Gnjilanima, no podigli pehar radi boljih međusobnih susreta.

NOGOMETNI TIP 20:45 Rijeka – Kolos Kovalivka

Popriličan test za Riječane, kao što je za svaki naš klub protivnik iz vrha jakog ukrajinskog prvenstva. Kolos je trenutno trećeplasirana momčad tamošnje lige, no igrači Simona Rožmana mogli bi ciljati da iskoriste umor starijih igrača protivnika koji se žale na poprilično naporan ritam utakmica. Inače, u pitanju je klub koji se prošle godine po prvi put plasirao u prvu ukrajinsku ligu. Mediji špekuliraju da bi ovo mogla biti idealna utakmica za Roberta Murića u kojoj bi poazao svoj neupitan nogometni dar, a klub se, nakon što je Antonio Mirko Čolak spakirao kofere za grčku, pojačao Sandrom Kulenovićem.

NOGOMETNI TIP 21:00 Bayern – Sevilla

Europski Superkup vjerojatno je nogometna poslastica dana. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se žilava Sevilla suprotstaviti moćnom stroju Hansija Flicka, koji ni u novoj sezoni ne pokazuje ništa više milosti prema protivnicima – pitajmo samo Schalke. Andalužani su od pet dosadašnjih utakmica Superkupa osvojili samo jedan, no u zadnja dva su odveli dva velikana iz domaćeg dvorišta u produžetke. Naročito pamtimo ljepoticu iz 2015., a općenito utakmice Superkupa često obiluju golovima.

NOGOMETNI TIP 21:00 Willem II – Rangers

Rangersi nas najviše zanimaju radi Borne Barišića i (trenutno ozlijeđenog) Nikole Katića. Škotski velikan je stigao do osmine finala Europske lige u kojem je poražen od Bayer Leverkusena u obje utakmice, a trenutno su (istina, s utakmicom više od Celtica) prvoplasirani klub škotskog Premiershipa. U prvom pretkolu kvalifikacija je u gostima nadmoćno svladan Lincoln s 5:0. Willem II je nakon dvije utakmice tek osmi u Eredivisie, no još je rana faza. U prvom kolu kvalifikacija također su igrali u gostima, i to protiv luksemburškog Niederkorna. Također su tu prepreku prošli s pet komada u mreži protivnika, pritom ne primivši nijedan.

NOGOMETNI TIP 03:00 Denver Nuggets – Los Angeles Lakers

Četvrta utakmica finala Zapadne konferencije. Nuggetsi su i u ovoj seriji pokazali da su iznimno žilava momčad. Jamal Murray odigrao je grandioznu treću utakmicu i s dvije trice te uz pomoć Jeramija Granta i Nikole Jokića, spriječio da Lakersi anuliraju veliki zaostatak tijekom utakmice. Trenutni je rezultat 2:1 za Lakerse, a bek koji je buknuo u Bubbleu je rekao da, što se njih tiče, su trebali oni biti ti koji vode 2:1. Referirao se na drugu utakmicu u kojoj su prelako dozvolili Anthonyju Davisu da dođe do situacije za pobjedonosnu tricu, no sve u svemu nitko se ne usudi prerano otpisati ovaj Denver koji je postao prva momčad u povijesti koja je u istom doigravanju nadoknadila 1:3 zaostatak dva puta. LeBron James imao je triple-double i u ovoj utakmici dokazao da je možda još uvijek broj jedan u ligi. Ukupno je na 26 trostrukih dvostrukih učinaka u karijeri te je poprilično moguće da će izbiti na prvo mjesto po broju istih. Magic Johnson je na 30.

(foto:Milan Sabic/PIXSELL)


Tagovi

najava danakladioničarski dankladionica

Ostale Vijesti